Måndag igen och livet går vidare

Precis som många andra gör eller redan gjort så läser jag nu den åttonde och sista delen av De sju systrarna, där allt om den hemlighetsfulle Pa Salt skall avslöjas. Jag har valt ljudboken eftersom den fysiska boken är tjock och tung att hålla i. Sidantalet ger därmed en lyssnartid på 21 timmar och 31 minuter. En perfekt underhållning på mina promenader och jag hoppas inom en snar framtid kunna avsluta serien och knyta ihop alla händelser som jag tidigare läst om och kring systrarna.  Än har jag några timmar kvar och mina tankar går till min barndomsvän som älskade den här serien men som tyvärr inte fick avsluta den. Som jag skrev i förra veckans recension av Hannas Kaffestuga så kan vi inte ta varandra för givet. Vi vet inte hur morgondagen ser ut.

Någon som räknat på lyssnartimmarna för de åtta böckerna sammanlagt? Jag har läst några men lyssnat på de flesta.

(null)

Atlas : Historien om Pa Salt 
Författare: Lucinda Riley, Harry Whittaker 
ISBN: 9789180060516 
Utgivningsdatum: 2023-05-11 
Översättare: Mia Ruthman Gabriella Andersson 
Förlag: Bazar Förlag


Förra veckan var innehållsrik. Vi drack prosecco med andra inbjudna sundsvallsbor och lyssnade till ståupp komikern Lennie Norman och dansbandet Svänzons. Nostalgi på hög nivå för en som var ung när bandet startade på 1970-talet.

Ett lördagsbesök på bokhandeln blev det också. Det är en trevlig plats för författarmöten och intressanta bokdiskussioner, till en kopp kaffe i deras "lilla café" mitt i butiken.

Söndagen blev en lång dag vid havet där byggnationen fortsätter. Förhoppningsvis skall barnbarnen ha egna krypin till midsommar och just nu ser det mycket lovandet ut.  Jag är glad att jag bara behöver se på och bistå med lite marktjänst ibland som fika fika och annat köksplock.

Gårdagens skrivlust infann sig inte och det blev ingen söndagsbetraktelse, jag hoppas att jag känner mig mer motiverad framöver. Kroppen är inte riktigt samarbetsvillig just nu. Kyla, blåst, pollen, livsmedelsintolerans och fibromyalgi är ingen bra kombination, men det är bara att se framåt.

Paus
Dagen har sina göromål
och jag driver med
som ett skepp utan segel
Tar timmarna
som de kommer
utan motstånd och besvär
Gör vad jag ska
medan livet rinner förbi
och drömmarna sover

Tills det blir paus
Då vaknar tankarna
medan kaffet svalnar
Plötsligt är jag upptagen
och tar kommandot över vilan
medan det vanliga trängs undan
Mitt i vardagens fängelse
hittar jag en egen vrå
i skarven mellan två möten
Andas ut och in
i min takt
medan att-göra-listan ligger i träda

Mikael  Rudesjö 

(null) 

Den här veckan blev det bara en 5:2 dag för det kom annat emellan, men nya veckor kommer så jag misströstar inte. Jag har också fått ta del av andras tankar kring mina inlägg om histaminintolerans och det känns bra. Det är viktigt att hålla den diskussionen aktuell för ingen av oss har stora kunskaper i ämnet och många gör precis som jag gör och testar sig fram.

En riktigt bra frukost, lunch eller middag är baconlindade gröna bönor (harico verts och stekt ägg. Ge bönorna ett uppkok i lättsaltat vatten och låt dem dra en stund på eftervärmen. Fördela bönorna i 4 knippen och linda en baconskiva (eller en halv) runt varje. Stek i ugn ca 10 minuter, eller i stekpanna till fin färg. Komplettera med ett stekt ägg. (171 kcal med 55 g kycklingbacon) Samma måltid med vanliga bacon ger 268 kcal. Bra 5:2 mat och för alla andra som äter bacon och ägg. Viktväktare, LCHF, lågkolhydratskost, glutenfritt m.fl.

(null)