Boktips! Frida Skybäck och Emilie Schepp

Under jul- och nyårshelgen har jag plockat lite i min "vill läsa lista" och hunnit med flera intressanta böcker. Några som jag tyckte riktigt bra om kommer här.

Jag har tidigare läst två av Frida Skybäcks böcker. Bokhandeln på Riverside Drive och Bokcirkeln vid världens ände och för mig var de feelgood när den är som bäst. Spänningsromanen De rotlösa ligger fortafande kvar på läslistan men under helgen har jag läst Skybäcks första kriminalroman Svartfågel. Precis som hennes tidigare böcker handlar den om familjerelationer och tragiska människoöden. Det finns säkert en hel del att säga om vad som är korrekt polisarbete i den här boken men allt annat känns helt rätt. Intressanta karaktärer, välbyggd handling, bra språk och fina miljöbeskrivningar som gör det lätt att följa med i en drivande handling. Huvudkaraktären Fredrika Storm är en personlighet med en komplicerad bakgrund och det bäddar för fler spännande delar i den här nya deckarserien. 

Svartfågel
Författare: Frida Skybäck
ISBN: 9789177956327
Utgivningsdatum: 2022-08-29
Förlag: Bokförlaget Polaris
Omslagsformgivare: Islington Design

Emilie Schepp har funnits med länge på min lista. Före helgen såg jag att hon hon firar 10 år som författare under 2023 och då släpper en jubileumsutgåva där hon vässat historien och lagt till nya kapitel. Det här gjorde att jag tog beslutet att nu läsa den sjunde delen som kom ut i april 2022 för att få en liten inblick i serien. Planerar sedan för att läsa nyutgåvan av Märkta för livet om hur Jana Berzelius resa började. Bok och ljudbok kommer i februari. Jag hade en del svårigheter att hänga med kring alla karaktärer och tidigare händelser i bok nummer sju, men handlingen var riktigt intressant. 

Ser fram emot jubileumsutgåvan och att sedan få följa Jana Berzelius liv på Viaplay där serien har premiär under hösten 2023.

Björnen sover
Författare: Emelie Schepp
ISBN: 9789113105321
Utgivningsdatum: 2022-04-05
Förlag: Norstedts
Formgivare: Niklas Lindblad

 

  (null) 

 

 

 

 L

 
 
 
 
 


Kommentera här: