Dancing Queeen av Denise Rudberg - tre ljus är tända och ny bok ur årets Låna & Läs.

Dags för en bok ur årets 𝙇å𝙣𝙖 & 𝙇ä𝙨 igen. Det var många år sedan jag läste en 𝘿𝙚𝙣𝙞𝙨𝙚 𝙍𝙪𝙙𝙗𝙚𝙧𝙜 så ett av mina åtta val är 𝘿𝙖𝙣𝙘𝙞𝙣𝙜 𝙌𝙪𝙚𝙚𝙣 Dancing Queen är första delen i en ny spänningsserie.

Jag har precis kommit in i bokens tredje del och den är riktigt spännande. 

Året är 1976, jag är 20 år och sitter i en bar på Kreta och ser det kungliga bröllopet. Jag har avslutat mina studier och ska precis börja min första fasta anställning på det nybyggda sjukhuset i Sundsvall, helt ovetande om bordellhärvor, IB-affärer och annan skuggverksamhet.

I Stockholm kliver två kvinnliga poliser, 𝘒𝘢𝘳𝘪𝘯 "𝘒𝘢𝘪𝘴𝘦𝘳" 𝘑𝘰𝘩𝘢𝘯𝘴𝘴𝘰𝘯 𝘰𝘤𝘩 𝘈𝘨𝘯𝘦𝘵𝘢 𝘛𝘩𝘰𝘳é𝘯 in i ett getingbo av lögner, brott och konspirationer. Där i huvudstaden nära maktens centrum, skyddas dolda verksamheter. 

Med facit i hand så känner jag igen en hel del av det som händer här under mitten av 70- talet. 

 "Snus är snus och strunt är strunt" som visst stadsministern Olof Palme sa.

  (null)

Författare: Denise Rudberg 
ISBN: 9789113128177 
Utgivningsdatum: 2023-11-09 
Förlag: Norstedts

(null)

Veckans fika med goda vänner blev en julsmörgås med apelsinmarinerad fläskytterfilé och rödkålssallad. Jag återkommer med receptet till den. 

(null)

Lille H har tagit julbadet och någonstans har han snappat upp det här med att tvagningen ska ske liggande i badkaret. Han har alltid suttit i baljan och alla andra i familjen duschar.

(null) 

Lilla J ville ha en osynlighetmössa, précis som i Trolltider och förhoppningsvis kommer den här att fungera

(null)

Fåglarna i vår lilla sjö ser ut att trivas trots det kalla vädret. Det är alltid lika rogivande att stå kvar en stund på bron och följa deras aktiviteter. Den här sjön är en riktig oas, sommar som vinter. 
 
Önskar alla en fin tredje adevent.

 

🕯️🕯️🕯️

Kölden biter i advent
och vårt tredje ljus blir tänt.
Gud bevare alla frusna.
Ge dem värme, låt det ljusna.
- Britt G. Hallqvist -

Kommentera här: