Vi älskar Jennie Walldéns Universalsallad!

Har ni också läst recept och tänkt "det där skall jag göra" och sedan har det fallit i glömska? 

Ett recept som jag sett många gånger i flödet och tänkt så om är Jennie Walldéns Universalsallad. En favorit och med världens godaste dressing skriver Jennie och efter att nu äntligen ha testat hennes recept så håller jag helt med. Jag har redan hunnit gjort salladen ett flertal gånger och vi älskar den.

Universalsallad

0,5 spetskål (litet)

Dressing:

3 msk majonnäs.
1 msk japansk soja.
2 tsk sesamolja.
1 tsk risvinäger.
1 krm strösocker.

3 msk rostade sesamfrön.

Lägg den strimlade kålen på ett fat och ringla dressingen över. Strö på de rostade sesamfröna eller blanda ner dem i dressingen. 

 
Ett enkelt alternativ är att blanda allt i en skål. Vi har testat den till kyckling, fläskkött och olika korvar, men den passar säkert till nötkött och olika vegetarianska/veganska alternativ också. Allt där en asiatisk smak känns rätt. Som tex Kyclingvingar i airfryern.

Jag byter alltid ut all vinäger till äppelcidervinäger och det gör jag här också.

Receptet finns naturligtvis på Jennies Instagram konto och på köket.se 

 
 🥕🥒 Kan det bli enklare än så här?🥒🥕

𝙆𝙮𝙘𝙠𝙡𝙞𝙣𝙜𝙫𝙞𝙣𝙜𝙖𝙧 i airfryern med tillbehör. Gott, Enkelt och Billigt, 

Efter förra sommarens häng med barn och barnbarn i stugan där airfryern användes flitigt så ville gubben köpa oss en egen. Det visade sig vara ett mycket bra förslag och den används flitigt här hemma också nu. Det går naturligtvis lika bra att steka vingarna i ugnen. Det gjorde jag alltid tidigare men roligt att testa något nytt. 

 
Efter en tid med mycket regn hann EmmaSelinas familj göra en tur till Furuvik  innan skolstarten. Lille H roade sig glatt i barnens djurhage och naturligtvis blev det en tur i den mer barnvänliga karusellen kaffekoppen också.
 
 
Att komma ut på några långpromenader varje vecka är ett måste. Varje tur ger en rejäl boost av härliga naturupplevelser. Här en vy över Sundsvalls sydvästra del Nacksta.

 
Promenadvägen hem från lördagskvällens restaurangbesök är en gammal favorit, Här har vi gått i över fyttio år i olika riktningar men den överraskar alltid med nya upplevelser.

I dag blev der en söndagsbetraktelse utan böcker så den finns bara på instagramkontot @basilicakost. 

Regnet öser ner utanför mitt fönster och det här blir en bra dag för bokläsning och deckarserier på Netflix. Kommissarie Lewis nio säsonger tar sin tid att följa. Just nu är jag på säsong 4 del 1.

Trevlig söndag! 

 

 

 
 
 


Kommentera här: