Söndag och tid för läsning och reflektion

Söndag igen och dags att samla ihop veckans upplevelser till en helhet. Jag har fått en del påminnelser om tidigare inlägg som känns viktiga att lyfta igen. Det kommer hela tiden nya böcker och jag försöker hinna läsa så många som möjligt, många glöms sedan bort men de finns böcker som stannar kvar i minnet och som jag ofta återkommer till.

 "Böcker är som bin som bär befruktande pollen från ett intellekt till ett annat." är ett citat som kommer från poeten James Russell Lowell som levde under 1800-talet.

 "Här ligger jag och duger" är ett citat av Bob Hansson och hans ord känns som en bra början på den här dagen. Vi har alla en dag framför oss och jag kommer att fylla min till bredden, men när en ny dag ligger framför mig som ett oskrivet blad då mår jag som allra bäst.

Tankar för dagen – manual för ett snällare liv av Bob Hansson

Jag brukar läsa om ett kapitel i boken ibland. Läser och njuter, allt för att vara snäll mot mig själv och ge mig möjligheten till hans trevliga sällskap. Det är något vackert i det han skriver, att världen inte skapas av människor, utan mellan människor.

"En bok om att bli snällare mot sig själv och därmed andra."

(null)

Tankar för dagen – manual för ett snällare liv 

Författare: Bob Hansson
ISBN: 9789170379741
Utgivningsdatum: 2018-01-19
Förlag: Ordfront Förlag

 

Övervintring - vikten av vila och återhämtning i livets svåra stunder av Katherine May

 Det här är en bok som är väl värd att läsa, under alla årstider och i både med- och motgångar. Kanske kan den hjälpa den som springer för fort fram i livet att stanna upp till eftertanke och följa budskapet. "Jag vet att jag måste gå rakt igenom mörkret. Steg för steg tills jag kommer ut på andra sidan." En personlig och mycket vackert skriven bok om hur vi bemästrar det som kallas livet. Jag kommer att bära med mig den länge, länge i mitt hjärta.❤️

Precis som rödhaken sjunger vi ibland för att visa hur starka vi är
och ibland sjunger vi i hopp om bättre tider.
Vi sjunger i vilket  som.

 

Övervintring
Författare: Katherine May
Utgivningsdatum:  2022-01-24
Förlag: The Book Affair
ISBN: 9789198652543

 

Medveten närvaro – hitta lugnet i livet av Eva Gussarsson

Jag har under mina studier och mitt yrkesliv läst många böcker om hur vi hittar den här balansen och jag vet också att det inte är helt enkelt. Våra personligheter spelar en stor roll och precis som Eva Gussarsson skriver i sin bok  Medveten närvaro – hitta lugnet i livet så handlar det om acceptans och att sluta föra krig mot tillvaron. Medveten närvaro är ett sätt att lära känna sig själv och att förstå sig själv och sina egna behov och då är det viktigt att acceptera att jag är jag.

Medveten närvaro handlar inte om några stora uppoffringar. En lugn promenad, ett skogsbad där du sköljs av skogens alla dofter och ljud eller små medvetna närvaro- och andningsövningar. Ändå kväver det handling, insikt och förståelse.

"Man ska vara snäll med sig själv så länge man lever"

 
 

Medveten närvaro – hitta lugnet i livet 
Författare: Eva Gussarsson
ISBN: 9789155271596
Utgivningsdatum: 2023-01-02
Förlag: Bokförlaget Semic

 

Det händer när du vilar - Tomas Sjödin

Att längta efter vila, men vad är vila - mer än att arbeta? Hur får vi ihop vårt behov av vila med allt ansvar och med känslan av att inte räcka till? Hur handskas vi med vilans ärkefiender Oro, Leda och Rastlöshet? 

Tomas Sjödin tar oss med in i vilans värld och utforskar det mönster som går igen i så mycket - hur handskas vi med allt från det där bortglömda namnet till den hållbara kärleken........

 "Det är lättare att säga nej om man vet vad man vill säga ja till."

(null)

Det händer när du vilar

Författare: Tomas Sjödin
ISBN: 9789173874205
Utgivningsdatum: 2015-01-26
Förlag: Libris förlag

(null)

I går åt vi middag hos goda vänner. Desserten som serverades var verkligen sommar för mig. Jordgubbar och grädde i en skål av smördeg. Enkelt och gott, precis som jag tycker att bra mat skall vara.

  (null)

Lille H fortsätter utforska omgivningen kring huset där han bor. Att äta blåbärsfrukost direkt från kvisten är något han uppskattar.

  (null) 

Den här sommaren har inte medgett så mycket eldning men nu är marken blöt och vattnet högt så augustimörkret kan motas med en brasa på stranden. 

 

Veckans 𝘽𝙤𝙠𝙩𝙞𝙥𝙨 𝙛𝙧å𝙣 𝙢𝙞𝙣 𝙖𝙡𝙩𝙖𝙣 är ett boktips från en mycket blöt altan. 🌦️

𝙏𝙪𝙠𝙩𝙖 av 𝙃𝙚𝙡é𝙣 𝙒𝙞𝙜𝙝。
Tukta är första delen i en serie från 50-talets Värmland skriven av Helén Wigh. Året är 1950 och Elin Roth driver ett litet antikvariat i Filipstad. 

Två parallella historier tar här form och historien får en spännande helhet när trådar från sent 1800-tal vävs ihop med händelser som sker mer än 50 år senare. Jag älskar att läsa om mordgåtor i sann 50-tals anda och den här är riktigt bra.

Del 2 i serien om Elin Roth heter 𝙎ö𝙣𝙙𝙧𝙖 och släpps den 4 september och 𝙏𝙪𝙠𝙩𝙖 kommer som pocket den 21 augusti. Helén Wigh har tidigare skrivit böckerna 𝙅ä𝙧𝙣𝙢ä𝙧𝙠𝙩 och 𝙅𝙤𝙧𝙙𝙤𝙛𝙛𝙚𝙧 som också utspelar sig i den värmländska hembygden. 

(null)

 

Tukta
Författare: Helén Wigh
ISBN: 9789180500234
Utgivningsdatum: 2022-09-19
Förlag: Historiska Media

 
 Ha en bra söndag!