Böckerna om Sarah av Marie H Lundh

Sarahs lag
Sarah bär med sig en tragisk händelse från barndomen som hon ständigt försöker hantera, vilket inte alltid går så bra. Hon bestämde tidigt i livet att hon skulle arbeta inom tingsrätten och när hon har två år kvar av sin domarutbildning bli hon ofrivilligt utplacerad till en liten håla i Norrland. I fjällkommunen Nordmyr skall hon nu hitta ett sätt att leva och samtidigt tygla sin ångest, gärna också hitta kärleken och samtidigt vårda relationen med en mormor som är allt annat än lätthanterlig.

Sarahs val
Nu är Sarah inne på sitt andra år i Nordmyr. Relationen till polisen Erik har utvecklats och de är ett par, men Erik mår inte bra och Sarah känner oro över hans sjukdomsbild. När hon får ett meddelande från hovrättens president om en förflyttning till Stockholm och personer från hennes tidigare liv i huvudstaden förföljer henne blir livet komplicerat. Fler överraskningar väntar och när också mormor Yvonne blir sjuk och Erik plötsligt köper ett hus blir Sarahs liv till ett gungfly. 

Det här är en mycket välskriven och bra sammansatt historia. En bok med mörka toner under en ljus och humoristisk yta, en feelgood om både glädje och sorg.

Marie H Lundh har tidigare arbetat som journalist och med personalfrågor och den administrativa sidan av domarutbildningen i Hovrätten för Övre Norrland. I dag är hon författare på heltid.

Sarahs val
Författare: Marie H Lundh
ISBN: 9789177956433
Utgivningsdatum: 2023-03-22
Förlag: Bokförlaget Polaris

Sarahs lag
Författare: Marie H Lundh
Utgivningsdatum: 2022-03-03
Förlag: Bokförlaget Polaris
ISBN: 9789177956310

(null)