Söndag igen - en betraktelse med bok, film och 5:2 tips

Den fem veckor långa författarturnén är slut och det har varit ett roligt och lärorikt samarbete. Alla gästinlägg och intervjusvar har anlänt i tid och även om jag legat efter med läsning och intervjufrågor ibland så har allt skett inom deadlines. Att läsa en bok och dessutom få författarens egen berättelse om sitt författarskap är intressant. Att sedan få svar på tankarna kring berättelsen ger ytterligare en dimension. Tillvägagångssättet har inte varit lika på de olika plattformarna som besökts under den här virtuella bokturnén, men jag valde den här modellen med tre besöksdagar för att få en helhet. Alla inlägg har varit välbesökta och det känns riktigt bra för en skrivande amatör.

Tack! till projektet Boklyftet, alla författare och till dig som besökt och läst gästinläggen, recensionerna och författarintervjuerna.

Nästa vecka planerar jag för fler lästips och då av några lokala författare. Veckan därpå blir temat Maria Lang.

Den här veckan blev det ett biobesök igen. Påsklovsbio med någon eller några av barnbarnen är lite av en tradition och den här gången var det tvillingflickornas tur. De valde "Den tysta flicka".

Så här skriver DN om filmen. 
""Den tysta flickan" är en sinnrik och sammansatt film. Inte för att den skulle vara komplicerad, i bemärkelsen att det är svårt att hänga med. Inte heller har den en effektsökande intrig, med chockartade vändningar. Precis när den rutinerade åskådaren börja ana oråd, det vill säga vädra en fara bakom nästa dramaturgiska kurva, viker filmen av åt ett annat håll."

Precis det här gör den här filmen så speciell. Jag anade hela tiden att något allvarligt skulle hända, men absolut inte den riktning det tog. En sevärd film som inte handlar om så mycket, men ändå berör djupt i hjärtat.

"Vilket bra slut" sa en av flickorna och jag nickade med ögonen fulla av tårar.

Att böcker kostar pengar det vet vi alla. Jag har fler böcker än jag hinner läsa men köper då och då en ny bok på bokhandeln eftersom jag ser den fysiska bokens lokala tillgänglighet som mycket viktig. För den som inte behöver läsa de senast utkomna böckerna eller som kanske söker någon tidigare bok i en serie, är bokhandelns "Brislåda" en fantastisk uppfinning. Hos vår lokala bokhandel finns alltid ett ställ med begagnade böcker. Priset är en valfri summa, men alltid minst 5 kr och alla pengar går till Bris (Barnens Rätt I Samhället). Dit lämnar vi också en del av våra lästa böcker, för många bäckar små……….  ett riktigt bra bokstöd.

(null) 


Det här är gubbens senaste fynd i lådan. 
(null)          

Mannen i sjön

Författare: Arnaldur Indridson
Översättning: Ylva Hellerud
Förlag Norstedt 
Genre: Deckare, thrillers och spänning
Utgiven: 2007-01-15 
ISBN: 9789172637931      

(null)     

Följer du mig inte på Instagram så finns jag på kontot @basilica55

(null)     

Vi tar ett 5:2 tips också! 

Så här såg torsdagens middag ut. 176 kcal. Den som inte vill använda Better Than Spagetti kan öka på blomkålsriset. Det är inte svårt att hålla sig till 500 kcal på en dag med den middagen. Det här är också glutenfritt och lågkolhydratskost.Kommentera här: