Påsken 2023 - veckans betraktelse

Påsken 2023 går mot sitt slut och veckans sammanfattning får bli en måndagsbetraktelse. Vi gör inga besök i kyrkan under påsken men jag kan ändå inte låta bli att tänka på mina barndoms påskar. Min mormor och hennes syster klädde sig alltid i svart på långfredagen och det var en tung och mycket tråkig dag. Resten av påskhelgen var det bara glädje och mycket god mat. Personligen klär jag mig i svart varje dag så för mig är skillnaden inte så stor, men jag undrar om seden fortfarande finns kvar. 

 

Årets påskekrim har varit Ekarvet av Kerstin Bergman som jag kommer att recensera senare när jag hunnit samla tankarna kring den nästan 400 sidor tjocka boken.

 

Böckerna om pensionärsligan har legat på topplistorna runtom i hela världen och är utgivna i mer än fyrtio länder. Jag har inte läst någon av Catharina Ingelman Sundbergs böcker men när vi nyligen fick hem seriens sista bok så högg gubben den snabbt. Pensionärsgänget Märtha, Snillet, Krattan, Stina och Anna passade honom bra. Här står de inför stora problem, men med massor av champagne och god vällagrad whisky så ….. det rånar sig nog. Slutet gott allting gott. En riktigt rolig bok tyckte gubben som läste ut den på rekordfart. Så påskens boktips från Harryboy42 är Det rånat sig nog av Catharina Ingeman- Sundberg.

Det rånar sig nog
Författare: Catharina Ingelman-Sundberg
ISBN: 9789137158167
Utgivningsdatum: 2022-09-01
Förlag: Bokförlaget Forum

Vilken respons det varit på veckans inlägg av och med författare Astri Kleppe. Alla tre inläggen har varit väldigt välbesökta och det känns roligt att få vara med och sprida ordet och tipsa om läsvärda böcker och författare. Nästa veckas besök är den sista i serien när Viveka Eriksson presenterar sig och sin bok, Handbok för sårade helare som jag recenserar här på torsdag. På onsdag kan du läsa ett gästinlägg av författaren och på fredag en intervju utifrån min recension av boken.

Ett annat inlägg som varit välbesökt under veckan handlar om histaminintolerans. Påsk och mat hör ihop så i morgon återkommer jag med lite tankar om storhelgsmat och histamin.

I går fyllde han 1 år, vår yngste och kanske vildaste ättling. Han är vårt femte barnbarn och med ett ingift bonusbarnbarn och två bonusbarnbarn med föräldrar från Iran så har vi några att jämföra med. Här är det friska fläktar och myror i brallan, men så söt…….   

 
På första april gjorde jag ett inlägg på mitt instagramkonto @basilica kost om mitt möte med den här mannen. Aprilskämt eller inte men sanningen är att jag som så många andra träffat Jamie Oliver på Madame Tussauds i London. Åren går, jag fyllde visst 50 år precis den där dagen.
 
En dag vid havet blev det under påskhelgen. En trevlig påsklunch med goda grannar men inte mycket sol. Vi har inte samma vackra utsikt från vår altan men så gott det gör de stunder solen tittar fram. Fredagen bjöd på flera soltimmar på altanen,
Trevlig annandag påsk!

 

 

 Kommentera här: