Lästips! - deckarserie i Sundsvallsmiljö av Susanne Fellbrink

Jag tycker om att läsa böcker av lokala författare och en av mina favoritförfattare är Susanne Fellbrink. Hennes huvudkaraktär Cilla Fallander tar mig med på många spännande läsupplevelser i och kring vår vackra stad Sundsvall. Handlingen utspelar sig ofta på kända platser som gör att det är lätt att lokalisera sig även för den som bara turistat i stan.

Susanne Fellbrink är artist, körledare och författare och i november 2022 släpptes den femte delen i hennes deckarserie med huvudkaraktären Cilla Fallander. Det är inte bara här i Sundsvall som vi tycker om att läsa Susannes deckare, danska Gyldendal planerar att översätta hela Cilla Fallanderserien till minst sex olika språk.

Böckernas handling rör sig realistiskt och verklighetsförankrat i musikbranschen men tar också upp flera viktiga sjukdomstillstånd, vilket gör läsningen både spännande och  känslosam. För den som inte tycker om deckare eller kriminalserier så fungerar de här böckerna bra som spänningsromaner eller som "mysrysare", deckarens svar på feelgood. 

Karaktären Cilla Fallander är en intressant personlighet  Lungn, iakttagande och varmhjärtad, men trots sin rädsla att sticka ut så har hon ändå en tilltro till sin egen förmåga. Hon är initiativrik och kreativ när det gäller arbete, artisteri och inte minst i sin roll som privatdetektiv.

Susanne Fellbrinks sätt att skriva passar mig. Böckerna finns också som e- och ljudböcker och uppläsaren är en av de bästa, Gunilla Leining. Böckerna kan säkert läsas eller lyssnas på fristående, men jag rekommenderar att om du inte läst någon i serien så gör det i ordningen 1-5. 

Nu väntar jag  på del 6 i serien om Cilla Fallander.

Lästips!
Än sjunger hon inga sånger 
Än klappar hjärtat
Än klämtar klockan
Än brinner lågan 
Än porlar mörka vatten

Än sjunger hon inga sånger 
Författare: Susanne Fellbrink
Utgivningsdatum: 2020-01-13
Del 1 i serien: Cilla Fallander
Förlag: Printz publishing
ISBN: 9789177712503

Än klappar hjärtat
Författare: Susanne Fellbrink
Utgivningsdatum: 2020-06-03
Del 2 i serien: Cilla Fallander
Förlag: Printz publishi
ISBN: 9789177712718

Än klämtar klockan
Författare: Susanne Fellbrink
Utgivningsdatum: 2021-01-13
Del 3  i serien: Cilla Fallander
Förlag: Printz publishing  
ISBN: 9789177714149 

Än brinner lågan
Författare: Susanne Fellbrink
Utgivningsdatum: 2022-01-19
Del 4 i serien: Cilla Fallander
Förlag: Bokfabriken
ISBN: 9789178359806

Än porlar mörka vatten
Författare: Susanne Fellbrink
Utgivningsdatum: 2021-01-13
Förlag: Printz
ISBN: 9789177714149

"SUSANNE FELLBRINK har under närmare trettio år jobbat som frilansande artist, låtskrivare, konsertarrangör och körledare. I dag hämtar hon inspiration från alla sina erfarenheter till de fiktiva berättelserna där artisten och mångsysslaren Cilla Fallander har huvudrollen. Det är en annorlunda deckarserie som blandar spännande kriminalgåtor med underhållningsbranschens våndor och den utspelar sig i Susannes hemstad Sundsvall." (Akademibokhandeln)

(null) Foto; Thorleif Robertsson 

 

Kommentera här: