Bönfocaccia med lingon och rosmarin
Grundreceptet till bönbröd går att variera i det oändliga. Här möts Norrland och Provence i en av mina favoriter. Focaccia med lingon och rosmarin. Jag tycker ett tunnare bröd har godare konsistens. Ost, lingon och rosmarin är en god kombination i min smak. Delat med smör och ost emellan smakar det här brödet riktigt gott. Naturligtvis går det bra att använda det som skurna portionsbröd också.
Bönfocaccia med lingon och rosmarin 
1 paket stora vita bönor ca 280 g avrunna 
2 tsk bakpulver 
2 msk äppelcidervinäger 
2,5 msk fiberhusk 
3 ägg 
Lite salt 
2 tsk mortlar torkad rosmarin (mer eller mindre efter smak)
Lingon  (färska eller frysta) 
Olivolja 
Lite flingsalt
Mixa med stavmixer eller kör i en matberedare. Vänta en stund så att brödet får svälla lite.
Lägg i en avlång smord form och platta till 
Gör några små hål med ett finger jämt över degen. 
Häll i olivolja och lägg på hackad färsk rosmarin (eller torkad) 
Lite flingsalt
Grädda i över/undervärme i 200 ° ca 30 minuter, beroende på form och tjocklek. Dagens bröd gräddades i 35 minuter.
Här blev det 15 mindre bitar.
Grundrecept: Carita Porsetun



