Söndag och en promenad till vallokalen

Ännu en höstvecka har gått. Vi har varit både i inlandet och vid havet under veckan och flera av de vanliga höstsysslorna är gjorda, lingonplockning och kyl- och frystömning bl.a. Lille H och hans föräldrar har tillbringat ännu en vecka på sjukhuset och hans njurbäckeninflammation vill inte riktigt ge med sig. Genom kontinuerligt medicinering är han nu bättre och hemma igen och vi håller tummarna för att det fortsätter så. Jag är så tacksam för den vård som sjukhuset ger när det verkligen gäller för så är det inte alltid med dagens sjukvård.

I går fyllde mamma 89 år och nu hoppas vi att hon får vara frisk så att hon får fira sin 90-årsdag nästa höst. Det var också höstbokmässa här i Sundsvall i går och jag träffade flera av de författare som jag läst och recenserat under året. 

Höstens sändning till Barnhemmet i Ukraina hämtades i slutet av augusti. Sammanlagt fanns 35 kartonger och 400 kg i vårt garage och nästan allt kunde packas in i den överfulla bussen. Kartongerna lastades sedan på Nova Posht i Odesa och efter cirka 4 dagar var de framme i Reni där barnhemmet ligger. Jag har sett bilder på kartongerna som levererades dit och vet att de fyra Rusta flyttkartonger som vi skickade kommit fram. Än en gång fungerade allt utan att kedjan bröts och trots att så många är inblandade. I dag väntar jag på att de sista kartongerna skall hämtas och har vi tur så fungerar även den sändningen lika bra som de tidigare.

I dag är det också valdag och eftersom vi har cirka två stenkast till vallokalen så blir det en promenad med val. Jag är inte speciellt politiskt intresserad men anser ändå att det är min rättighet och skyldighet att rösta, även om det i årets val vore enklare att bli en "soffliggare".

(null)

Christoffer Sorner, Anna-Maria Ekblad och Carina Aynsley var några av de 20 författare som fanns Vängåvans höstbokmässa.


Kommentera här: