Dagens boktips! Kallmyren av Liza Marklund

Dagens boktips!

Jag har läst väldig många av Liza Marklunds tidigare böcker. Lite osäker på om jag läst hela serien om journalisten Annica Bengtzon, men att jag läst de flesta är helt säkert.

Polcirkeln kom 2021 och Liza Marklund hade byggt upp en intressant historia och boken var som alla hennes tidigare böcker en mycket välskriven och läsvärd bok. I mitten av augusti 2022 kom nu Kallmyren som är en fristående fortsättning på Polcirkeln. Polisen Wiking Stormberg lever ensam efter att hans fru Helena troligast gått ner sig i kallmyren 30 år tidigare. I augusti 2020 får deras son Markus ett brev med en varning, brevet är skrivet med Helenas handstil och undertecknat med en stjärna, hennes signatur. 

Jag är är oftast sansad och realistisk i mina omdömen om böcker och även om jag tycker om en bok så är det sällan jag blir riktigt golvad av det jag läser. Nu är jag överrumplad av en handling som hållit mig i ett järngrepp och jag reflekterar och analyserar fortfarande min upplevelse av boken. Det här en värld som jag inte har så mycket kunskap om och den sanning som framträder i kapitel för kapitel griper tag i mig på ett obehagligt men triggande sätt. Jag saknar ofta en speciell känsla från min ungdoms botaniserande bland böcker och författare. Känslor är svåra att förklara, men här finns den och jag är tillbaka till mitt läsande på 70-80-talet och förstår orsaken till mitt stora livslånga bokintresse. 

Sveriges deckardrottning är tillbaka och jag har svårt att behärska mig tills hennes nästa bok kommer ut. 

Kallmyren
Författare:
 Liza Marklund
Utgivningsdatum: 2022-08-15
Förlag: Piratförlaget
ISBN: 9789164207128

Polcirkeln
Författare:
 Liza Marklund
Utgivningsdatum: 2021-08-19
Förlag: Piratförlaget
ISBN: 9789164207111

 


Kommentera här: