Söndag och den sanna konsten att kunna njuta av livsfärden

"När man väl funnit en riktning för sitt liv är det en sann konst att kunna njuta av livsfärden" 

Jag är ju lite nördig i många saker och beteenden är en av dem. Vår livsstil styrs av beteenden så det finns många intressanta och viktiga frågeställningar i vardagen. Om vi har möjligheter att hela tiden välja livsinnehåll så är det ganska självklart att vi väljer det som omedelbart ger positiva konsekvenser och då väljer bort det som för stunden känns jobbigt och tråkigt. Väljer vi det som kan ge belöning på lång sikt, så behövs det ett sätt att överbygga den tidsklyfta som blir mellan handling och resultat, vilket inte alltid är så enkelt.

Vad är då ett beteende?

Jo, allt en död man inte kan göra, så i princip allt vi gör är ett beteende,

"För 40 år sedan landade människan på månen. Men resan började åtta år tidigare, då John F Kennedy satte upp målet: att sätta en man på månen innan det årtiondet var slut. Varken han eller någon annan på jorden hade en aning om hur det skulle gå till. Men de lyckades. De löste problemen på vägen. Tack vare att viljan var tillräckligt stark" skriver Jörgen Jonsson i sin bok "Apolloeffekten".

Det här gäller oss alla. Om vi vill någonting tillräckligt mycket så kan vi nå dit. Vi behöver inte veta exakt hur vi skall göra just nu men med rätt tänk så når vi fram.

Det är det som är Apolloeffekten.

Stordalen har också nyligen gett ut en bok med namnen Apolloeffekten", där han berättar om hur covid-19-pandemin till en början såg ut att hota att ödelägga stora delar av hans affärsimperium. Om något har ändrat många av våra beteenden så är det pandemin och frågan är vilka kommer vi att behålla och vilka kommer vi att återgå till. Jag har inte läst hans bok men är väldigt nyfiken på den.

I boken Kodnamn Pam berättar Petra Malm om operationer i krigsdrabbade länder och om svårigheten att vara kvinnlig pionjär. Det som påverkar mig i den här boken är det hon skriver om beteenden, tänk och det jävlar anamma som drivit henne dit hon är i dag. Allt sammanfattat kring tanken i apolloeffekten, attraktionslagen och Känslan Av SAMmanhang. Jag har följt Petra i alla de program om Elitstyrkans hemligheter som hon medverkat i. Mycket intressanta program och en mycket läsvärd bok. 

Det ena valet utesluter inte det andra. Att välja tankar som skapar problem och dåliga känslor är aldrig bra. Oavsett vilka val jag gjort tidigare så finns det alltid möjlighet att göra nya val i dag. Jag styr och ställer själv i mitt sinne och förändringen börjar precis när jag vill.

Det här är naturligtvis inget nytt, men medge att det är spännande? 

Kodnamn Pam
Författare: Petra Malm
Utgivningsdatum: 2022-03-15
Förlag: Bazar Förlag
ISBN: 9789180061117

Apollo effekten: så når du dina mål
Författare: Jörgen Jonsson
Förlag:Imagine kommunikation

Tyvärr är boken Apollo effekten: så når du dina mål som kom 2008 slut på förlaget men har du möjligheter att hitta den någonstans så är den väl värd att läsa. Jag har min i tryggt förvar 

 
Skeppshamn ute på Åstön är ett av mina smultronställen. En lördag  där med mamma och ett av mina barnbarn förstärker upplevelsen. Ett generationsmöte där ålderskillnaden är 82 år. 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
1 Karin:

skriven

Hej igen, mysigt att umgås med mamma och barnbarn. Jag har också sett på de kämpande soldaterna och funderar på att läsa boken. Tack för tipset.

Svar: Det blev en fin dag i solen. 😊
BASILICA
 
Follow my blog with Bloglovin

Kommentera här: