Livet går vidare trots kalla vindar

Det har varit en kall vecka och så skall det kanske vara i april. I dag det andra maj och jag hoppas verkligen på en varm och solig försommar. Det händer mycket hos oss nu. Alla fem barnbarnen växer så det knakar, Emmas Selina har köpt hus och skall snart flytta från vår gata och på landet har den planerade utbyggnaden startat.

Min tid den här veckan har gått till en del roligt arbete som stöd för Ukraina. Under den första delen av året samlade jag kläder från barn och barnbarn för att skicka med i den hämtning till barnhemmet som skulle ske i mars. Nu blev allt inställt och jag har avvaktat för att hitta rätt mottagare. En stor kasse har tidigare gått till en Ukrainsk familj och nu fick jag möjlighet att packa och lämna vår- och sommarkläder till nyanlända ukrainare. Den samling av nya böcker som jag fått från förlag och bokhandel har också paketerats den här veckan tillsammans med kaffe och godis. Allt skall vara med på det boklotteri som kyrkan skall ha vid tisdagens bokkafé med Agneta Norrgård som gäst. En liten win-win situation, jag fick större plats här hemma och förhoppningvis kommer allt till användning.

(null)  

Sista april blev en kall men mysig dag i stugan med tårtfika och värmande köttfärssoppa.

(null)

Ni förstår att det blev bra plats här hemma när alla de här kläderna kom iväg till nya användare.  
    
(null) 

Varför söndagsbetraktelsen blev till måndagsbetraktelse igen beror på att vi fick överaskningsbiljetter till söndagens konsert med Mando Diao och dagen tog en annan vändning än jag planerat. Kan bara tacka bror och svägerska för en fantastisk föreställning.

(null)

Söndagens promenad runt min lilla favoritsjö levererade som alltid. Den är uppskattad för sitt fågelliv och på våren och försommaren är det som mest livligt där.

(null)

Jag har varit en lite kugge i att ordna tisdagens bokkafé i kyrkan och det skall bli så spännande att se hur det blir. Idén med bokcirkel och bokkafé är något helt nytt i deras lokaler. Men de har bland mycket annat redan filmkvällar, fågelskådning och meditation så det här ger nog en bra helhet för att nå ut till många fler.

 
 
 

Kommentera här: