Vårda dina drömmar

Den här veckan har varit kylig på flera sätt. Kallt och blåsigt väder som river i en stel kropp och därutöver har det hänt några tråkiga saker som satt sina spår. Vissa dagar är tuffare än andra och då tänker jag på de här raderna av Ulf Sellgren som ger både hopp och tillit om en bättre morgondag.

"Du ge inte upp
regnet kommer att
upphöra
vinden kommer att
mojna
och din fågel
din dröm
kommer att segla på
starka vingar

Du min vän
vänta på din fågel`"

Ulf Sellergren

Under ett av mina försök till vårstädning, hittade jag en anteckningsbok, en drömdagbok som jag köpte på bokhandeln av Agneta Sjödin i september 2018. Det är en fin bok där tanken är att jag skall ge drömmar liv och mening, men jag har inte skrivit ett endaste ord i den. Om sanningen skall fram så har jag många fina anteckningsböcker här hemma som jag inte velat förstöra med min fula handstil. De är helt enkelt finast oanvända och drömmarna finns med ändå, även om de inte satts på pränt.

Jag läste då också Agnetas bok "Drömdagboken" som handlar om att fylla femtio, hamna i klimakteriet och känna att den tidigare kraften börjar avta.

I ett blogginlägg från mötet med Agneta skrev jag: Hennes hälsingedialekt dyker upp lite nu och då och på något konstigt vis blir jag alltid glad av att lyssna på henne. De är de där små glädjestötarna som går igenom min kropp när jag träffar författare och hör deras egna tankar och funderingar om sina böcker, livet och litteraturen som ger mitt läsande en extra dimension.

 

Ett av citaten ur anteckningsboken "Drömdagbok" är:
"Mitt liv kantas av möten och lärdomar. Jag väljer att ta till mig allt jag kan lära".

Vad är då min tanke med veckans betraktelse?

Jo, precis som Agneta skrev i min bok, 

Vårda dina drömmar!

Tiden går och vi med den. 

Drömdagboken
Författare: Agneta Sjödin
Utkom som pocket: 2019-03-11
Förlag: HarperCollins Nordic
ISBN: 9789150942019


Kommentera här: