Författarintervju - Anna- Maria Ekblad

I dag är det den 21 maj och boksläpp för Dödsspelen i Olympia.

Jag har fått möjlighet att göra en intervju med författaren Anna Maria Ekblad. Det här är tredje boken i serien om reseledaren Anna Lindblom, men alla delar kan läsas fristående. Böckerna går under kategorin charterdeckare där historiska platser och spännande händelser driver handlingen framåt på ett intressant och underhållande sätt. Jag tycker mycket om Anna-Marias böcker och har precis börjat läsa bok nummer tre, recensionen kommer under nästa vecka.

10 frågor och 10 svar med Anna Maria Ekblad.

1. Vad inspirerar dig till att skriva?

Händelser som jag själv är med om. Jag har alltid tyckt om att reflektera över tillvaron och det som händer. Möten med människor är en stor inspirationskälla. Eftersom jag i första hand skriver deckare, så lyssnar jag på många poddar om truecrime och ser på dokumentärer.

2. Vad gör du om du kör fast i ditt skrivande

Det första jag gör är att gå tillbaka i texten och försöker hitta inspiration där. Oftast räcker det. Annars är mitt tips att vara i kontakt med texten så mycket som möjligt. Det gäller att skriva några minuter varje dag.

3. Vilka böcker dras du till i en bokhandel?

Deckare, dokumentärer och böcker som lär mig något. Ett omslag kan locka mig.

4. Vilken bok läser du i just nu?

Fakta Mikrovanor av BJ FOGG PhD
Nästa på tur blir dessa böcker som kommer ut nu i maj/juni:
Gröna oliver, hönshus och en grekisk gård av Maria Fallström, Hansson och Nilsson löser fallet igen av Christoffer Sorner och Grannarna i nöd och lust samt Grannar hämndens timma av Carina Aynsley.

5. Höst, vinter, vår eller sommar, i vilken årstid trivs du bäst?

Efter att ha bott utomlands i ständig sommar, uppskattar jag alla årstider när jag kommit hem igen. Jag kan inte längre välja utan njuter av dem alla.

6. Vad trivs du med att göra på fritiden?

När jag inte skriver gillar jag att vandra och vara ute i naturen. Vara med familj och vänner. Resa och uppleva andra länder med deras kultur och historia.

7. Finns det några samhällsfrågor som du brinner speciellt för?

Min största önskan är att förbättra pensionärernas situation och inkomster. Jag förstår inte varför de måste skatta på sin inkomst, pensionen borde vara skattefri.

8. Systrarna på Kreta och Dödsklippan i Sharm el-Sheikh heter dina två tidigare böcker. Din tredje bok som kommer nu i maj heter Dödsspelen i Olympia. Kan du säga något om den?

Den handlar om ett simlag som tävlar om vem som ska bli utvald till olympiska spelen i Japan. Jag kopplar ihop de moderna spelen med dess ursprung i antikens Grekland. Det handlar om idrottsmäns krav och utsatthet.

 9. Har du något favoritcitat från dina böcker?

Systrarna på Kreta:
"Tack för vår framgång hittills. Tre av sju, på tre dagar … tre nationaliteter. Allt går enligt planen."
Dödsklippan i Sharm el-Sheikh:
"Gör klassen en tjänst och hoppa av skolresan till Egypten! Ingen kommer att sakna dig. Om du följer med, kommer du att få ångra det i hela ditt liv. Vi lovar att göra din resa till ett helvete."
Dödspelen i Olympia:
"Du vann, nu dör jag."

10. Du och din författarkollega Cristoffer Sorner reser tillsammans runt på en signeringsturné i landet. När får vi möjlighet att träffa er här i Sundsvall?

Vi kommer att åka på en boksigneringsturné tillsammans med Carina Aynsley i juli. Vi kommer till Sundsvall lördagen 9 juli.

Fotot tillhör Anna-Maria. 

Dödsspelen i Olympia.  Anna-Maria Ekblad
21 maj 2022   ISBN: 9789175575414

Hansson och Nilsson löser fallet igen  Christpffer Sornen  
Hans andra bok om Rocknrolldetektiverna kom 5 maj 2022

Grannar – i nöd och lust och Grannar – hämndens timma Carina Aynsley
Böckerna kommer 28 maj 2022

(null)
 
(null)
 
Förlag:  Hoi Förlag AB
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: