Onda drömmar av Anna Jansson

Nu är det dags igen att följa med kriminalinspektör Maria Wern ut på spaning. I bok nummer 23 har barnen åkt till sina farföräldrar på fastlandet och Maria kastar sig in i jobbet för att kunna hantera sorgen efter maken. 

Amelie och Laura träffas på en gemensam utbildning och blir blixtförälskade och bildar familj tillsammans med Lauras treårige son Liam. Amelie är barnpsykolog men känner sig väldigt osäker i relationen med Liam och en kväll när hon har ansvaret för honom försvinner han spårlöst. 

Det här är början till en rad händelser som författaren Anna Jansson binder ihop till en intressant historia. Den nyutkomna boken Onda drömmar är ingen nagelbitare men karaktärerna, relationerna och alla händelser som sker och som tidigare skett blir alla länkar till en lite obehaglig men spännande och läsvärd kriminalroman.

Att läsa en bok om barn med särskilda behov och som handlar om hur skolan hanterar deras skolgång både upprör och intresserar mig. Här tar Anna Jansson också upp andra viktiga frågor som hat mot HBQT-personer, sexuella trakasserier och relationer mellan lärare och elever. Den sätter också fokus familj, föräldraskap, lögner och svek. Jag tycket att den här boken är lika bra som författarens tidigare böcker. Det här är del 23 i serien om Maria Wern och jag vet inte exakt hur många jag läst av dem, men det är väldigt många och jag läser gärna fler. 

En tragisk historia av en mycket vass författare.

Onda drömmar
Författare: Anna Jansson
Utgivningsdatum: 2022-03-02
Förlag: Norstedts
ISBN: 9789113101439

  
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: