En söndag i mars - mitt i ”det som är livet liksom”

Vi åkte upp till Östersund i veckan. På resan upp var gubben 79 år och när vi åket hem var han 80, tiden går fort när man har roligt. Det blev några dagar med god mat, bra service, draghundstävlingar och en solig men halkig promenad bland de gamla husen på Jamtli. Väl hemma forsätter planerandet för mer 80- årsfirande, men det återkommer jag till senare.

I dag särskrivs väldigt många ord, vilket jag inte alltid uppskattar. Jag märker mer och mer att jag som motsats sammanfogar ord som jag känner hör ihop och som ger en helhet. Det känns allt mer viktigt att hitta ett eget sätt att skriva på och inte följa alla språkpolisers strikta regler. Desto fler böcker och olika författare jag läser desto viktigare blir det att inte ta efter andra utan att hitta ett eget språk och kunna berätta det jag vill förmedla på mitt sätt. När jag fick frågan om att recensera böcker för bokhandeln var mitt svar att visst, men jag skriver på mitt sätt, oftast personligt och utan att följa några mallar. Det var helt ok för bokhandlarn och så har det fortsatt.

Språket utvecklas hela tiden och jag anar ofta textförfattarens åldersgrupp. Hur tänker du när du läser en text?

Jag har skrivit här i många år nu och följt den statistik som gått att utläsa. Från 2-3 besökare i veckan till mellan 20-60 besökare om dagen. Vissa nya inlägg kan intressera flera hundra besökare och rekordet ligger på över 800 besökare på en dag i januari i år, vilket jag fortfarande har svårt att ta in. Antalet besökare från utlandet har också ökat  och den här veckan är 9 % av den totala trafiken från 15 andra länder än Sverige, varav 20 % från USA. När länkar på recensioner delas av författare och förlag på nätet ökar besöksantalet stort. Samma sak händer när jag eller någon annan länkar till recept som intresserar många. Inläggen på Instagram påverkar också besöksstatistiken här och som beteendevetare kan jag inte låta bli att analysera det här med stort intresse, kanske lite nördigt men det är många intressen man tar med sig in i pensionärslivet, på gott och ont. 😂

Har du en blogg som kanske skulle intressera mig får du gärna skriva en kommentar eller ett meddelande och tala om det. Jag läser många recensioner och matbloggar men söker bloggar med en mix av "det som är livet liksom".

 
Vi startade födelsedagsfirandet redan vid lunch med en god och lite annorlunda kycklingsallad på Norra station.
 

Hotellets gratulation till 80-åringen 
 

 Så här presenterade bokhandlarn min senaste recension i måndagens VeckoMAGAZIN 
Vill du läsa den så hittar du den här:
Kommentera här: