Kaffeboken en läsvärd coffe table-bok av Donald Boström

I veckan städade jag lite extra i köket och började bläddra och läsa i min coffe table-bok. Den skall väl kanske ligga på ett soffbord och fungerar som blickfång men köksbänken fungerar också bra. Jag hade glömt bort hur intressant den här boken är och vill gärna tipsa om den.

Kaffeboken kom ut 2017 och är skriven av fotografen och författaren Donald Boström i samarbete med Wilhelm Nordquist som är fjärde generationen i företaget och inköpare vid Arvid Nordquist kafferosteri. I boken får vi följa med på en kafferesa genom många länder, från odling till kopp. Genom text och bild får vi veta allt om odling, bönsorter, rostning, skördar och kaffekulturer runt om i världen.

Här i stan har vi (som jag skrivit många gånger tidigare) en mycket trevlig bokhandel där bokhandlarn och hans personal ständigt arbetar med nytänk och utveckling, för att ge oss kunder den optimala bokupplevelsen. Det är inte bara en butik för böcker och pappersartiklar utan en plats för möten med författare och naturligtvis också för mellanmänskliga möten. Gubben och jag slinker in där ibland bara för att köpa en kopp gott kaffe och för att prata med bokhandlarn, hans fru och vår sonhustru "Violen från Flen". I oktober 2018 öppnade de upp för en café träff och en öppen dialog med Donald Boström. Efter det så har jag läst lite extra på paketen innan jag gjort mina inköp från kaffehyllan, för bönorna innehåller 900 olika aromer och det finns ett flertal sorter och rostningar.

 Lite fakta ur boken:
125 miljoner människor arbetar inom kaffenäringen i världens alla länder.
Det finns dryga 80 kaffeproducerande länder.
Jordens befolkning dricker 3,1 miljarder koppar kaffe om dagen 

Kaffeboken
Författare: Donald Boströ
Utgivningsdatum: 2017-09-2
Förlag: Bokförlaget Arena
ISBN: 9789178435081

 
 
 
  

 

 

 Kommentera här: