En söndagsbetraktelse om delmål - mening och helhet

Under en stor del av mitt yrkesliv har jag arbetat med delmål och det lever kvar även i mitt pensionärsliv - på gott och ont. När kroppen inte alla gånger lyder och kraften tar slut så är det väldigt bra att kunna dela upp dag och aktiviteter i mindre pass. En timme i köket och en timme i läsfåtöljen osv. är oftast en bra lösning och en bra copingstrategi.

Den här veckan har bestått av provtagning, läkarbesök och insättning av ny medicin. Tyvärr har den många biverkningar så frågan är vilken effekt den har och om det är värt att äta den. Det är delar av ett mål för bättre kvalitet i min fortsatta vardag så den som lever får se.

Under veckan har jag flera gånger kommit i kontakt med värderingar och frågor kring "meningen med livet" och även om det är en stor fråga så finns där så många små delar som tillsammans bildar en helhet.

I går skrev jag om Kaffeboken och i ett tidigare inlägg om den hade jag skrivit
"På frågan om vad som är meningen med livet så känns "en kopp gott kaffe i trevligt sällskap" som ett av flera bra svarsalternativ."

 

Jag hittade ett gammalt foto där tankar om  "meningen med livet" osökt kom upp.
 
 
 

 
Snart är det midsommar och vi har börjat förbereda för familjens traditionsenliga midsommarfirande där både Mulle och Tiger har en viktig roll för mening och helhet. För sju år sedan var barnbarnen
fyra med lilla J i vagnen. I år heter han i vagnen lille H.

Bara för att ett djur är stort betyder det inte att han inte vill ha vänlighet; hur stor Tiger än verkar vara, kom ihåg att han vill ha lika mycket vänlighet som Ru. (Nalle Puh) 

 

 

I veckans café i kyrkan spelade Synaps of Sweden musik som inte alltid hör hemma i kyrkorummet. Beatles, Elvis,
Sven-Ingvars och mycket annan tidlös musik. Ännu ett bra initiativ av kyrkans personal
när kyrkorummet fylls med musik och glädje och ger många en meningsfull dag.

 

Ha en bra söndag och ge gärna en kommentar eller skicka ett meddelande om dina tankar kring delmål-mening och livet.

Vill du ha bok och lästips så följ mig på Instagramkontot @basilica55Kommentera här: