Avslut på vårens bokcirkel med Bortom horisonten av Jojo Moyes

Vårens bokcirkel är nu avslutad med en diskussion om och kring Jojo Moyes bok Bortom horisonten. Alla var eniga om en fortsättning till hösten och att kyrkan i ❤️ av vårt bostadsområde är en bra och trevlig plats att träffas på. 

Skeppet Viktoria avgår 1946 men 650 kvinnor från Sydney i Australien. De har alla gift sig under kriget och påbörjar en drámatisk resa över Atlanten för att återförenas med sina män som återvänt hem till England.

Det här kan man läsa om boken:
"Bortom horisonten är en av Jojo Moyes mest älskade romaner, och bygger på verkliga historiska händelser som även har påverkat hennes egen familjs historia. Den gavs ut på svenska första gången 2006 under titeln Brudskeppet." (akademibokhandeln.se)

För bokcirkelns deltagare blev det här en vattendelare där några var för och andra emot. Jag har läst  många av Jojo Moyes böcker och tycker om dem, men Bortom Horisonten hamnar längst ner på listan. Den vinner mot sluten men jag hade svårt att komma in i handlingen och den fängslade mig aldrig helt. Några av deltagarna tyckte däremot att den var intressant och det är det jag ser som en fördel med en bokcirkel. Det är spännande och lärorikt att lyssna in argument för och emot i en grupp med många läsintresserade.

Bortom horisonten
Författare: Jojo Moye
Utgivningsdatum: 2021-09-22
Översättare: Ann Björkhem
Förlag: Printz
ISBN: 9789177714583

 

Av tidsskäl valde jag att lyssna på Bortom horisonten som ljudbok på Storyte. Jag hinner med många timmars lyssning under bil/bussfärder och promenader. Boken jag köpte är inte läst så den lämnar jag till ett välgörenshetslotteri där pengarna går till Ukraina.

 
Kommentera här: