Minilangos på halloumi - sommarmat på altanen

Jag älskar sommarens mat och prat ute på altanen, både i stan och vid havet. Att kunna plocka något med fingrarna och stoppa i munnen samtidigt som någon annan i familjen förbereder köttet på grillen. Eller något lätt att äta som hel middag med gubben på uteplatsen i stan.
 
Minilangos uppfyller alla de här kraven och har du inte testat att göra dem på halloumi så är det dags i sommar. Här kommer receptet som en repris från ett tidigare inlägg om langos.
 
Så här gör jag:
Minilangos cirka 12 små langos
1 halloumi
2 st ägg
1 msk majonnäs  
Salt och peppar (om halloumin är salt så utesluter jag saltet)
 
Riv en förpackning halloumi på grövre dela av rivjärnet.
Blanda osten med ägg, majonnäs (ev salt och peppar)
Gör cirka 12 plättar på en plåt klädd med bakplåtspapper.
Grädda i ugnen med 200 grader i 15 minuter eller mer tills de fått en fin färg.
 
Låt dem svalna lite och toppa sedan med det som passar dig bäst, lite créme fraiche, finhackad rödlök, rom, dill, räkor och kanske lite riven västerbottensost (och varför inte tomat och avokado). Jag penslade också mitt bröd med vitlökssmör före toppingen.                     🧀🍤🧅🍅🥑
 
Grundreceptet till min langos har jag hittat hos LCHF-arkivet.
 
Glutenfritt, passar som liberal och modern paleo, går att göra laktos- och mjölkfritt med olika alternativ tex majonäs eller kokosgrädde. Bra som lchf och liberal lågkolhydratsmat. Vegansk och mjölkfri halloumi finns ute i handeln. Med mindre fet halloumi och mindre majonäs, en topping på räkor och Larsas yoghurt kan det vara ett bra langosbröd med anpassad fetthalt även för den som äter viktväktarmat.
 
Information från Violife veganhalloumi. "100% vegansk och även fri från nötter, soja, gluten och konserveringsmedel." däremot innehåller den hela 21g/100g av kolhydrater, jämfört med Fontanas  och Zetas som innehåller cirka 2-3 kolhydrater/100g.  Det är alltid bäst att läsa på innehållsförteckningen på förpackningarna.
(null)

(null)

(null)

(null)

Kommentera här: