Snabba havrekakor utan vanligt socker

Enklare än så här kan det knappast bli. En liten kaka till kaffet som går att göra både laktos- och glutenfri och utan vanligt socker. Jag har gjort de här kakorna både med och utan vanligt socker flera gånger nu och använder alltid glutenfritt havregryn. De är allra godast om jag tar dem direkt ur frysen precis när eftermiddagskaffet är klart. 

Här finns all information för ett lyckat bak.
 
Jag har använt Icas Sötströ som är lika sött och har samma konsitens som strösocker. 1 dl  sötströ (85 gram) ger lika mycket sötma som 1 dl socker (90 gram).  Som florsocker använder jag ofta Sukrin Melis som också är både kolhydrat och kalorifritt.
 
Jag strör på av mina berberis som jag fått direkt från Iran och som jag tycker ger en bra brytning mellan syrlighet och sötma.

"Berberis, ibland kallad surtorn, är en växtart i familjen berberisväxter som förekommer naturligt i Iran, Turkiet och Kaukasus. Till Europa infördes växten som läkeväxt och finns numera naturaliserad. Berberis har förvildats i stora delar av Sverige."
                                                       Wikipedia 
 
(null)

Jag fick ett tips på Instagram om 𝗦𝗮𝗿𝗮 𝗗𝗮𝗻𝗶𝘂𝘀 bok 𝗛𝘂𝘀𝗺𝗼𝗱𝗲𝗿𝗻𝘀 𝗱ö𝗱 𝗼𝗰𝗵 𝗮𝗻𝗱𝗿𝗮 𝘁𝗲𝘅𝘁𝗲𝗿。 Den låg i min bokhög så i går blev det fika med en havrekaka och reflektioner över samhällsförändringar utanför kökets domäner.

(null)

(null)

Vit choklad och ett syrligt bär ger också en bra smakbrytning.