Lax med krämig broccoli och dillsås - enkelt och snabbt

Jag har skrivit flera gånger om min förkärlek till pasta. I mitt viktväktartänk testade jag olika varianter med fullkorn, bönor, sjögräs och shirataki, men alla av dem gav mig något problem, som att jag inte tyckte om smaken, blev öm i mage eller att de gav viktuppgång. 

Nu äter jag ofta spagetti, tagliatelle och nudlar från Better Than Pasta och även om den inte har exakt samma konsistens som vanlig pasta så fungerar den perfekt för oss. Den är gjord på konjacmjöl och havrefibrer, ekologisk, kolhydratsfattig, glutenfri,  fiberrik och har väldigt få kalorier. 
 
En av veckans middagar blev spagetti och en god Lax med en krämig broccoli och dillsås. Kanske inget nytänk, men varför jag lägger ut den här är för att tipsa om hur bra det blir när man reder såser med philadelphiaost så den blir helt glutenfri. Den passar naturligtvis också väldigt bra för den som vill äta andra varianter av pasta.
  
Lax med krämig broccoli och dillsås
400-500 gram lax, skuren mindre bitar.
2 dl hackad fryst eller färsk broccoli 
200 g philadelphiaost  1 förpackning
2-3 dl grädde
Några matskedar fond av det som fungerar för alla, hummer, skaldjur, kyckling eller grönsaksifond.
En bit av en buljongtärning eller lite buljonpulver går också bra (fisk, kyckling eller grönsaksbuljong)
Dill.
Citronsaft
Salt 
Peppar
 
Blanda philadelphiaost, broccoli. grädde, dill och fond/buljngtärning i en gryta eller kastrull och låt det sjuda upp. Lite salt och peppar. Lägg i laxen och låt allt sjuda tills laxen är klar och broccolin inte är för hård, cirka 5-8 minuter. Smaka nu av med salt, peppar och citronsaft så att du får rätt sälta och syra. Servera med valfri pasta.
 
Det här blir 4 stora portioner så hos oss räcker receptet till 5.
 
Lågkolhydratskost och glutenfritt, Med laktosfri grädde och philadelphiaost passar rätten den som är laktosintolerant. För viktväktare finns osten i en lightvariant och grädden i många olika fetthalter. För att passa den som äter paleokost måste grädde och ost ersättas med mejerifritt.
 
Enkelt och gott som passar för många.
 
  (null)

Det blev en riktigt dålig bild den här kvällen i ett mörkt kök utan proffslampor.
 
 
Inget reklamsamarbete. Bara ett tips om en pasta som passar hos oss. Den finns också som ris, men nja……..
Är det någon mer som använder den här pastan?
 

Kommentera här: