Än brinner lågan av Susanne Fellbrink

Cilla Fallander är tillbaka.

Som egen företagare driver hon nu en festlokal på Storgatan i Sundsvall. Underhållning är Cillas starka sida, men mat och arbetsledning får henne nästan att ge upp. Hon kämpar envist på och genom sitt nätverkande eller mutverkande som Cilla kallar det, så driver hon verksamheten vidare.

Arbetet ger henne sena kvällar på kontoret och hon upplever att hon inte är ensam i lokalerna. Någon knackar som med en hammare i ett lager, men ingen vill lyssna eller tro på Cilla. Håller hon på att bli sjuk av allt arbete och alla problem hon har, eller finns det ändå en förklaring?

En kväll hittar hon en död person i det gemnsamma soprummet och en mardrömstid börjar, inte bara för Cilla utan också för flera av hennes anställda. 

Den här boken är både välskriven och lättläst. Susanne Fellbrink knyter ihop handlingen på ett skickligt sätt och genom små red herrings så villar hon bort mig ibland och lurar mig att fokuserar på fel ledtrådar. Cillas godhjärtade och trovärdiga personlighet triggar mig en hel del, vilket visar på greppet att få mig som läsare engagerad i huvudkaraktärens både positiva och negativa beteenden. 

Eftersom Susanne Fellbrinks erfarenheter i den här branchen är väldigt stora så ser jag grunden i historen som mycket trovärdig. Att hon sedan bygger vidare med många intressanta incidenter och spännande karaktärer där flera av dem också har en egen berättarröst, ger mig en riktig bladvändare.

Obs! det är inte ofta jag använder ordet bladvändare.

Precis som hennes tidigare böcker så är det här den sortens feelgooddeckare som jag tycker om att läsa. Det finns spänning, relationer, vardag, kärlek, sex, musik, god mat och mycket mer.

Del 4 i serien om Cilla Fallander är lika bra som de tre tidigare böckerna, om inte ett strå vassare. Har du inte läst den så gör det och har du inte läst de andra tre i serien, då kan jag bara gratulera till en intressant läsvår. 

Jag anar att del fem och sex i serien kommer att ta mig med på många spännande händelser nära mig, i min stad Sundsvall.

Böckerna är fristående, men varför låta bli att läsa alla..

"SUSANNE FELLBRINK har under närmare trettio år jobbat som frilansande artist, låtskrivare, konsertarrangör och körledare. I dag hämtar hon inspiration från alla sina erfarenheter till de fiktiva berättelserna där artisten och mångsysslaren Cilla Fallander har huvudrollen. Det är en annorlunda deckarserie som blandar spännande kriminalgåtor med underhållningsbranschens våndor och den utspelar sig i Susannes hemstad Sundsvall." (Akademibokhandeln)

Än brinner lågan
Författare: Susanne Fellbrink
Utgivningsdatum: 2022-01-19
Del 4 i serien: Cilla Fallander
Förlag: Bokfabriken
ISBN: 9789178359806

  (null)

Bilden på Susanne: Fotograf Gabriel LiljevallKommentera här: