419 timmar av Dag Öhrlund och avslut på en lugn jul, nyårs och trettondagshelg

Det har varit en lugn och lite speciell jul, nyårs och trettondagshelg hos oss, men nu är den till ända och vardagen väntar. Familjens förkylning påverkade vår julafton så vi har träffats för ytterligare en "julafton" där fler friska familjemedlemmar kunde vara med.
 
Några dagar före julafton fick vi nya fönster och nya persienner, det har vi väntat länge på så nu gäller det bara att lära sig hur de fungerar. Dagens fönster och ventilationer har genomgått en stor utveckling och även om vi har bytt fönster tidigare när vi bodde i Haga, så är det här en helt annan variant.
 
I årets sista söndagsbetraktelse 26 december, skrev jag om Agneta Bergström som startade Barnens hopp och som byggt upp och driver verksamheten på barnhemmet Novy Dom i Reni, Ukraina. Natten mot onsdagen somnade Agneta in,  jag visste att hon varit sjuk under hösten men onsdagens dödsbud kom som en chock för oss alla som varje vecka följt hennes och barnens vardag på barnhemmet och i byarna kring Reni. Just nu känns det väldigt tungt att fortsätta med min virkade restgarnsfilt och de stickade mössorna och pannbanden, men jag tror att det är Agnetas önskan att jag fortsätter med mitt arbete inför vårens planerade sändning
 
Jag missade tisdagens boksignering på bokhandeln för jag blev lite förvirrad av alla helgdagar. Det gjorde visserligen inte så mycket för Dag Öhrlunds senaste bok 419 timmar fanns i min bokhög så det var bara att börja läsa. Jag har träffat författaren tidigare på bokhandeln och tycker att han är en mycket intressant person även om Öhrlunds karaktär Ewert Oswald Truut ser honom som den mediokre deckarförfattaren som brukar ha den dåliga smaken att ockupera hans stambord på Ritorno. Evert Truut har jag däremot inte träffat personligen, men jag kan inte låta bli att tycka om seriens huvudperson, den trumpne och humoristiske kommisarien. 

I seriens sjunde bok 419 timmar  är det någon som dödar och rispar in en bock i offrens bröst, Ewert och kollegorna Richard Kahn och Carolina Herrera har ett spännande detektivarbete framför sig. Ewert har stora problem i sitt nya samboförhållande och som den charmerande kvinnokarl han är så har han trots sin bakåtsträvan när det gäller nymodigheter hittat in på en datingsajt. Jag och Ewert har inte alltid samma syn på kvinnor men trots sitt hårdkokta yttre så har han ändå ett mycket varmt hjärta.
 
Även om det här är en kriminalroman så innehåller den också flera delar romance, kanske mer i den här delen än i de tidigare böcker som jag läst. Med Ewert som huvudkaraktär kan man kanske inte vänta sig något annat.
 
Här hittar du en recension av bok nummer 4 i serien: Se till mig som liten är https://basilicablogg.se/2019/august/har-du-traffat-evert-truut.html
 
419 timmar
Författare: Dag Öhrlund
Utgivningsdatum: 2021-11-02
Del 7 serien: Ewert Oswald Truut
Förlag: Lind & Co Förlag
ISBN: 9789180181464

(null)

Vår MiaMaria som är ena delen av dammråtttorna Ina & Mia på instagramkontot @wowzadelux, höll ställningarna under Dag Öhrlunds signering på Vängåvans bokhandel i Sundsvall. De ser båda ut att trivas riktigt bra. 😊 

(null)

Från en tidigare signering i bokhandeln.





Kommentera här: