Min variant av kesobröd
Kesobröd
500 g keso
4 ägg
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
(2 tsk brödkryddor) valfritt, brödkryddor är inget för mig.
Däremot har jag testat med rosmarin som jag tycker om i och på bröd.
0,5 tsk salt
0,5 dl linfrö
0,5 dl solroskärnor
0.5 dl pumpakärnor
(jag använder gärna sesamfrön på mitt bröd)
1. Vispa ihop äggen i en bunke och rör ner keson.
2. Blanda fiberhusk, bakpulver, (brödkryddor), salt och linfrö i en skål. Rör ner allt i skålen.
3. Lägg ett bakplåtspapper på plåten och bred ut smeten jämnt. Ungefärlig storlek 30×25 cm.
4. Strö över kärnorna (sesamfröna) och grädda mitt i ugnen tills brödet har en fin färg.
5. Låt brödet svalna helt på plåten innan du skär upp i cirka 12 rutor
Ugn: 225 grader Gräddningstid: 18–20 minuter
Min ugn ger en väldigt ljus botten på brödet så jag har testat två alternativ. Först med 200 grader i lite längre tid, men det bästa för mig är att grädda i 20 minuter, ta ut plåten, vända hela kakan, dra bort bakplåtspappret och sätta in plåten en stund till för att få lite mer färg på brödets underdel. Kanske fungerar ugnsvärme och tid i din ugn.
Det här är ingen paleokost och inget bröd för dem som inte äter mjölkprodukter.
Här hittar du originalreceptet hos Fredriks Fika

