Min variant av kesobröd

Jag har under åren bakat både bönbröd och bröd med havregryn och har inget emot dem. Men nu vill jag tipsa om det bröd som är min stora favorit för tillfället. Ett bröd där både kalorier och kolhydrater ligger lågt, glutenfritt och eftersom keso finns som både mini, original och laktosfri så är det här är ett bröd som passar många. Originalreceptet har jag hittat hos Fredriks Fika på Facebook
 

Kesobröd
500 g keso
4 ägg
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
(2 tsk brödkryddor) valfritt, brödkryddor är inget för mig.
Däremot har jag testat med rosmarin som jag tycker om i och på bröd. 
0,5 tsk salt
0,5 dl linfrö

0,5 dl solroskärnor
0.5 dl pumpakärnor
(jag använder gärna sesamfrön på mitt bröd)

1.    Vispa ihop äggen i en bunke och rör ner keson.

2.    Blanda fiberhusk, bakpulver, (brödkryddor), salt och linfrö i en skål. Rör ner allt i skålen.

3.    Lägg ett bakplåtspapper på plåten och bred ut smeten jämnt. Ungefärlig storlek 30×25 cm.

4.    Strö över kärnorna (sesamfröna) och grädda mitt i ugnen tills brödet har en fin färg.

5.     Låt brödet svalna helt på plåten innan du skär upp i cirka 12 rutor

Ugn: 225 grader  Gräddningstid: 18–20 minuter

Min ugn ger en väldigt ljus botten på brödet så jag har testat två alternativ. Först med 200 grader i lite längre tid, men det bästa för mig är att grädda i 20 minuter, ta ut plåten, vända hela kakan, dra bort bakplåtspappret och sätta in plåten en stund till för att få lite mer färg på brödets underdel. Kanske fungerar ugnsvärme och tid i din ugn.

Det här är ingen paleokost och inget bröd för dem som inte äter mjölkprodukter. 

Här hittar du originalreceptet hos Fredriks Fika 

(null)
 
(null)
 
 
 
 
 
 
 
 
1 Linda:

skriven

Nu har jag testat brödet och jag tyckte också om det.

Svar: Det låter bra. Bra att ha i frysen. 😊
 
Follow my blog with Bloglovin

Kommentera här: