Min variant av kesobröd
Kesobröd
500 g keso
4 ägg
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
(2 tsk brödkryddor) valfritt, brödkryddor är inget för mig.
Däremot har jag testat med rosmarin som jag tycker om i och på bröd.
0,5 tsk salt
0,5 dl linfrö
0,5 dl solroskärnor
0.5 dl pumpakärnor
(jag använder gärna sesamfrön på mitt bröd)
1. Vispa ihop äggen i en bunke och rör ner keson.
2. Blanda fiberhusk, bakpulver, (brödkryddor), salt och linfrö i en skål. Rör ner allt i skålen.
3. Lägg ett bakplåtspapper på plåten och bred ut smeten jämnt. Ungefärlig storlek 30×25 cm.
4. Strö över kärnorna (sesamfröna) och grädda mitt i ugnen tills brödet har en fin färg.
5. Låt brödet svalna helt på plåten innan du skär upp i cirka 12 rutor
Ugn: 225 grader Gräddningstid: 18–20 minuter
Min ugn ger en väldigt ljus botten på brödet så jag har testat två alternativ. Först med 200 grader i lite längre tid, men det bästa för mig är att grädda i 20 minuter, ta ut plåten, vända hela kakan, dra bort bakplåtspappret och sätta in plåten en stund till för att få lite mer färg på brödets underdel. Kanske fungerar ugnsvärme och tid i din ugn.
Det här är ingen paleokost och inget bröd för dem som inte äter mjölkprodukter.
Här hittar du originalreceptet hos Fredriks Fika


Nu har jag testat brödet och jag tyckte också om det.