Fädernas missgärningar av Åsa Lasson - Lästips!

Mitt liv består av massor av böcker, oftast nyutkomna och gärna skrivna av norrlandsförfattare. Av de titlar jag väljer ut att läsa blir många favoriter och det är de böckerna jag oftast väljer att recensera. Ibland låter jag vissa böcker vänta, njuter av att se dem i bokhögen och väljer sedan om jag vill läsa eller lyssna, helst gör jag båda delarna samtidigt för jag har oftast den möjligheten. 

Åsa Larssons bok Fädernas missgärningar har legat till sig i högen sedan i höstas men har hela tiden lockat som godis i en godisskål. Jag har mött Åsa Larsson när hon berättat om sitt författarskap här i Sundsvall och fastnat för hennes personlighet och framtoning. På grund av bokens volym på 560 sidor så valde jag nu att lyssna på ljudboken. Inget dumt val anser jag nu, jag vill tro att författarens inläsning lyfter den här fantastiska berättelsen en dimension högre än om jag valt att läsa boken.

Boken har utsetts av Svenska Deckarakademins till Årets Bästa Svenska Deckare 2021. Jag betygsätter inte de böcker jag läser här, men i mitt huvud ligger de flesta böcker jag recenserar på 3-4 i betyg, vilket gör dem till bra böcker som jag tycker om att läsa och sedan reflektera över. Naturligtvis händer det att jag läser självklara 5böcker också som kryper in under mitt skinn och finns kvar där på ett speciellt sätt, som  t.ex. Karin Smirnoffs böcker om Jana Kippo. Fädrens missgärningar får en självklar 5:a i ♭ₐₛᵢₗᵢ𝓬ₐ♭ₑₜᵧ𝑔. Jag har delat upp ljudboken i kortare lyssnarstunder mot slutet för att få vara kvar i berättelsen så länge som möjligt. Här finns både elände och kärlek, men Åsa Larssons uppläsning och berättarkonst gör hela historien till en upplevelse som jag kommer att bära med mig länge.

Det här blir ingen vanlig recension men ett Lästips! till er som ännu inte läst boken och lyckas du köpa den på årets bokrea så GRATTIS! I den sista och sjätte avslutande delen av serien om Rebecka Martinsson tar Åsa Larsson farväl av alla  intressanta karaktärer på ett mycket fint och värdigt sätt. De är saknade men inte glömda. 

Det här inlägget började jag skriva före dagens datum. I dag känns allt annat än läget i Ukraina som oviktigt men livet här hos oss måste ändå gå vidare så jag lägger ut det som planerat.

Två intressanta recensioner av boken hittar du här:

Kapprakt.se

Lottensbokbogg.se

ISBN: 9789100125325

(null)

Kommentera här: