Boktips! Havsörnens skrik av Karin Smirnoff

Dagens boktips lägger sig mycket högt upp bland årets favoriter. Havsörnens skrik av Karin Smirnoff är en obehaglig bok som ändå är en läsupplevelse. Jag älskar serien om Jana Kippo, är mer ambivalent till Sockerormen och nu än en gång helt lyrisk över språket och den underliggande humorn i Smirnoffs bidrag till Millenniumböckerna. Jag är inte stolt över mitt intresse för den här råa och brutala handlingen men det är ett faktum. Jag har också lyssnat till ljudboken där min favorit Reine Brynolfsson gör ett i mina öron mycket bra jobb. 

Det tycks en hel del om den här fortsättningen av Millenium.  Jag har bara sett filmatiseringen av Stig Larssons böcker och inte läst någon av de som David Lagerkrantz skrivit, men nu väntar jag med stort intresse på Smirnoffs bok nummer 8. Jag hade möjlighet att lyssna på författaren under Deckarfestivalen där hon berättade om uppdraget och hur hon tänkte kring att skriva en tredje Millenium-triologi.

Med en mycket strulande blogg som blogg.se inte verkar få någon ordning på så nöjer jag mig i dag med att tipsa om en längre recension på kapprakt.se eller via @kapprakt på Instagram

Havsörnens skrik
Författare:
 Karin Smirnoff
ISBN:  9789177959229
Utgivningsdatum: 2022-11-04
Förlag: Bokförlaget Polaris

(null)


Kommentera här: