Söndagsbetraktelse - med tankarna i Ukraina

Veckorna går…….och tiden bara springer iväg. Jag försöker att hålla jämn takt, men det är inte så lätt. De lediga dagarna börjar ta slut för några i familjen och de har verkligen utnyttjat dem till fullo. Deras arbete med stugans storlek och form har gett resultat och vår nu mycket större ny/gamla husvagn har också visat sig fungera som både barn-, gäst och sovstuga för alla åldrar.

Jag trivs både vid havet och i inlandet, men också i stan. Den här veckan har jag gottat ner mig en del i min vanliga läs- och stickfåtölj. När regnet öser ner och blåsten viner känns det bra att vara hemmavid och skriva, läsa och förbereda för nästa sändning till barnhemmet i Ukraina. De stickade mössorna och tofflorna börjar bli många nu och förhoppningsvis kan det ske en transport härifrån i slutet av månaden.      

(null) 

Naturligtvis har de blivit några turer till bär- och svampskogen också, det hör liksom till den här årstiden. Som jag skrivit så många gånger tidigare är mina besök i barndomens skogar ett måste för både livskvalité och hälsa. Här under de stora träden i pappas barndomshem brukar jag stanna upp en stund varje sommar och lyssna till vindens sus. Det gjorde jag hos farmor som mycket liten och det gör jag också nu. Vinden kommer och går på ett mycket speciellt sätt här och de ljudet har jag inte upplevt någon annanstans. 

Genom renoveringen i stugan så ligger vi efter med slåttern i inlandet, så den här veckan måste det bli ett stortag. Gubben och jag skall börja lite redan i dag så får svärsonen fortsätta under veckan. Vi är alltid lite sena, för allt blir så mycket lättare när vår snälle bonde först tagit rätt på höet på läggdarna. Då har vi diken, vägkanter och andra yttre områden kvar.

 
Bor du i Sundsvall och vill vara med och bidra till våra sändningar till barnhemmet i Reni Ukraina? Den första sändningen efter krigets början går från vårt garage den 26-27 augusti, exakt tid vet vi inte nu. Vill du veta mer om barnhemmet, hur du gör och mer om de sändningar vi tidigare gjort så hittar du det i ett tidigare inlägg här.

På bilden ser du hur jag packat vid en tidigare transport, jag väger sedan allt själv och betalar för frakten som varit 20 kr/kg. Förhoppningsvis har inget ändrats.

Vill du vara med så skicka ett meddelande på Messenger eller kontakta mig på basilica@live.se. Det går också bra att skriva ett meddelande på Instagramkontot @basilica55.

Eldsjälen Agneta Bergström gick bort i december 2021. Arbetet på barnhemmet fortsätter i hennes anda av livskamraten Yuri Kurilyak. Han har tagit över Agnetas kontakt med Sverige och uppdaterar också på sociala medier. 
Kommentera här: