Livet är ett tillsammansprojekt

Ännu en vecka går ner i minnesburken och den här har en extra tyngd. Sjuka barn är alltid tråkigt och för lille H och hans föräldrar (ja, även för oss och hans farmor och farfar) kommer den här veckan att leva kvar i minnet länge. Lille H är nu 4 månader och har under veckan legat inne med mycket hög feber, tagit en massa prover och gjort flera undersökningar. Nu har febern avtagit och proverna visade en besvärlig urinvägsinfektion. Eftersom båda föräldrarna haft cancer som barn blev det en omtumlande vecka för oss alla med både flaschback och katastroftänk. EmmaSelinas sjukdom började precis så här med en besvärlig urinvägsinfektion. 

Vår annars så arbetstyngda  sjukvård visar sig ofta från sin bästa sida när det verkligen gäller och så blev det den här gången också. Det blir en del återbesök naturligtvis men för stunden är han hemma i nya huset och mår väldigt bra.

I dag skall jag vila och läsa och visst är det som Tomas Sjödin skriver i sin bok "Det händer när du vilar" att det finns en hemlighet i vilan. Någonting händer när ingenting händer och  "onyttan är allt annat än onyttig". Men "livet är ett tillsammansprojekt"  (ännu ett Tomas Sjödin citat) så kanske räcker tiden till att packa några kartonger till Ukraina också. Jag har fått flera säckar av barnkläder från min egen familj men också kläder och pussel från snälla grannar här på gatan. EmmaSelina har packat upp det mesta i huset nu så jag har en massa kartonger att packa i.

Det händer när du vilar
Författare: Tomas Sjödin
ISBN:9789515507945

  (null)

Veckans skogsdag gav både blåbär och kantareller men det bästa av allt var termosen med korv. 

Jag älskar Sibyllakorv på burk.

 

Kommentera här: