Vardagsgott med LCHF av Anne Aobadia

Vardagsgott med LCHF är ingen nyutkommen receptbok men väldigt aktuell. Det här är en bok som passar bra i mitt kök och hos många, många fler. Recepten är fria från socker, gluten och andra onödiga tillsatser och baseras på rena råvaror som köttfärs, fisk, kyckling, smör och grönsaker.

Här finns recept på 52 rätter med lågt antal kolhydrater, jag har redan testat några och kommer fortsätta förgylla vardagen och även helgerna med lättlagad och god mat.

Boken är en uppföljare av Matkärlek och Mera matkärlek som jag tyvärr tidigare missat men det är aldrig för sent att upptäcka receptböcker som passar mitt mattänk. Jag har inte alltid helt kontroll på vad jag behöver undvika, men förutom att jag försöker dra med på histaminhalten så vet jag att desto fler onödiga tillsatser jag kan hålla mig borta från i min dagliga matlagning, desto bättre fungerar min kropp och min vardag.

Några recept som jag nu testat är Laxfärsbiffar med fräsch limesås och idén med Fredagsplanka. I kväll kommer jag att göra Majonäsen med färska örter till en helstekt röding. Andra recept jag kommer att prova mig fram med är bl.a. Pestokycklng med oliver, Köttfärspaj och Superpizza. 

Anne Aobadia har arbetat som receptkreatör för DietDoctor.com där hon skapat hundratals LCHF-recept tillsammans med deras receptteam. Hon är utbildad journalist och sedan 2021 är hon projektledare för native hos Gota Media. 

Tack! Whip Media för en mycket fin och intressant receptbok.

Alla fina matbilder i boken är fotograferade av Emma Shevtzoff. 

Vardagsgott med LCHF
Författare: Anne Aobadia
Utgivningsdatum: 2017-12-22
Förlag: Whip Media
ISBN: 9789188579812

Just nu har Whip Media en kampanj och säljer boken för 99 kr med gratis frakt. Passa på att köp den nu om du vill ha tips på bra, enkel och god middagsmat.

 

  (null) 

Bilden: Naturligtvis kommer jag också att testa Karins goda sallad med parmesandressing, men på stekt färsk lax istället för rökt. Rökta livsmedel undviker jag oftast, men stekt lax och röding är favoriter. Histamininnehållet i fisk beror ofta på kvalitet och hantering.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: