basilica

Bra mat. Boktips. Hantverk. Familj. Reflektioner över livet.

Musikpensionatet av Kristina Suomela Björklund

Publicerad 2021-09-25 11:25:17 i Vid pennan - Lästips,

Bokrecension
Tack Whip Media för att jag fick möjlighet att läsa den här boken.


Böcker med mycket fokus på unga kvinnor med kärleksbekymmer, hamnar inte ofta i min bokhög. Däremot vet jag att det finns ett väldigt stort intresse för de här feelgood och romanceböckerna ute bland alla bokälskare. Musikpensionatet av Kristina Suomela Björklund har en titel och en framsida som ändå gjorde mig intresserad och väl inne i handlingen så följde jag roat med huvudkaraktären Alexandras olika upplevelser i den vackra alpbyn. Hon förmedlar lite av en dröm jag alltid haft, om att leva med sympatiska och intressanta bybor i en vacker bergsby i något europeisk land som Schweiz, Österrike eller Frankrike.

Efter ett kraschat förhållande tappar Alexandra det intresse för musik som hon tidigare haft och beslutar sig för att resa till Schweiz för att hitta tillbaka till sig själv. Livet i byn blir inte riktigt som hon tänkt sig för plötsligt dyker hennes bror Dan och hans pojkvän upp och pensionatets ägarinna Katarina behöver både hjälp och stöd för att få sin verksamhet att gå ihop.

Det här är en bok om att älska, om äkta kärlek, brustna hjärtan, syskonkärlek och kärleken till musiken. Här finns både sorg och glädje när Alexandra tillsammans med sina nya vänner arbetar för att få liv i den sömniga lilla alpbyn.

Att läsa om livet på Musikpensionatet kittlar verkligen i min restarm och efter en lång tid i ofrivillig coronakarantän så blir längtan till ett land som Schweiz extra stort. Jag har åkt både tåg och buss genom landet och författarens miljöbeskrivningar ger mig många vackra minnesbilder. Jag kan inte heller låta bli att drömma mig tillbaka till barndomens berättelser om den föräldralösa Heidi som bor med sin farfar i schweiziska alperna. Böckerna skrevs redan på 1800-talet av Johanna Spyris och sedan har sex generationer barn (troligast mest flickor) läst böckerna, men också följt henne på film, teater, musicaler och i olika serier på TV.

Kärlek är inte enkelt, men det är viktigt att ge sig själv möjligheter att leva och hitta sin plats i livet, Jag tycker författaren beskriver Alexandra och flera av de andra karaktärerna som modiga och drivna personer. Efter en del villospår så leder deras livsval slutligen till ett happy end, precis som vi bokälskare önskar.

Kristina Suomela Björklund är född och uppvuxen i Järna utanför Södertälje. Hennes första bok kom ut 2015 med titeln Azoria – Rubinprinsessans återkomst. Därefter har hon skrivit flera böcker och ett stort antal novellantalogier.

Musikpensionatet
Författare: Kristina Suomela Björklund
Format: Häftad
Antal sidor: 260
Utgivningsdatum: 2021-04-26
Förlag: Whip Media
ISBN: 9 789 189 409 125

  (null) 

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

 
Follow my blog with Bloglovin

Välkommen till min blogg. Här hittar du en hel del fakta, men också reflektioner som sår frön till nya frågeställningar. Jag ser syftet med att blogga ur en vinn-vinn situation, där ett inlägg skall informera, motivera och inspirera både mig och dig som läsare. Mina inlägg är en kompass i dåtid, nutid och framtid där alla är lika viktiga för att kunna se en helhet. Mina inlägg blir därför en mix under flera olika kategorier. Du hittar mina boktips under kategorin Vid pennan - lästips och det jag skriver om mat finns du under Mat och Bak, Viktväktarna, Paleo/Lågkolhydratskost och Glutenfritt. Under kategorierna Logoterapi och Hälsa finns lite smått och gott om livsbalans och meningen med livet. På Instagram finns mina boktips och min vardag på @basilica55 och mitt tänk om kost och träning på @basilicakost. Följ mig gärna både här och på Instagram. Vill du dela med dig av dina tankar och funderingar så skriv en kommentar eller skicka ett meddelande på basilica@live.se Söker du något speciellt recept så går det att hitta via sökfunktionen. //Maud

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela