Höstens mat

Jag har sagt det tidigare och jag säger det igen.
- Vilket svampår det är I år!
 
 
En gång i veckan under de senaste månaderna har vi gjort en utflykt till inlandet och varje gång har vi återvänt till stan med fyllda svampkorgar.
 
 
 
Jag älskar verkligen den här tiden på året och alla kantarellsmörgåsar som hör till. Höstens sista utelunch är troligast serverad men förhoppningsvis blir det ännu några varma smörgåsar på färsk svamp. Jag är inte lika förtjust i den frysta och torkade.
 
Höstens enkla favoriter har varit en variant med gräddstuvade kantareller eller trattkantareller på ett proteinbröd med få kolhydrater. Allt toppat med ost och som sedan gratinerats i ugnen. Mitt bröd har också pimpats med en pressad klyfta vitlök. Därför är det alltid viktigt att min smörgås ligger till vänster på plåten i ugnen. Vänster = vitlök. 
 
 
Här är några tidigare inlägg om kantareller och höstmat 🍁
Inlagda kantareller till höstens grytor HÄR
 
Kycklinggryta med höstkänsla HÄR
Kantarellsmörgås med viktväktartänk HÄR
 
Val av bröd och mejeriprodukter påverkar naturligtvis vem som mackorna passar för.

Kommentera här: