basilica

Bra mat. Boktips. Hantverk. Familj. Reflektioner över livet.

Höstens mat

Publicerad 2021-10-06 18:20:00 i Allmänt, Mat och Bröd, Paleo/Lågkolhydratkost, Viktväktarna,

Jag har sagt det tidigare och jag säger det igen.
- Vilket svampår det är I år!
 
 
En gång i veckan under de senaste månaderna har vi gjort en utflykt till inlandet och varje gång har vi återvänt till stan med fyllda svampkorgar.
 
 
 
Jag älskar verkligen den här tiden på året och alla kantarellsmörgåsar som hör till. Höstens sista utelunch är troligast serverad men förhoppningsvis blir det ännu några varma smörgåsar på färsk svamp. Jag är inte lika förtjust i den frysta och torkade.
 
Höstens enkla favoriter har varit en variant med gräddstuvade kantareller eller trattkantareller på ett proteinbröd med få kolhydrater. Allt toppat med ost och som sedan gratinerats i ugnen. Mitt bröd har också pimpats med en pressad klyfta vitlök. Därför är det alltid viktigt att min smörgås ligger till vänster på plåten i ugnen. Vänster = vitlök. 
 
 
Här är några tidigare inlägg om kantareller och höstmat 🍁
Inlagda kantareller till höstens grytor HÄR
 
Kycklinggryta med höstkänsla HÄR
Kantarellsmörgås med viktväktartänk HÄR
 
Val av bröd och mejeriprodukter påverkar naturligtvis vem som mackorna passar för.

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

 
Follow my blog with Bloglovin

Välkommen till min blogg. Här hittar du en hel del fakta, men också reflektioner som sår frön till nya frågeställningar. Jag ser syftet med att blogga ur en vinn-vinn situation, där ett inlägg skall informera, motivera och inspirera både mig och dig som läsare. Mina inlägg är en kompass i dåtid, nutid och framtid där alla är lika viktiga för att kunna se en helhet. Mina inlägg blir därför en mix under flera olika kategorier. Du hittar mina boktips under kategorin Vid pennan - lästips och det jag skriver om mat finns du under Mat och Bak, Viktväktarna, Paleo/Lågkolhydratskost och Glutenfritt. Under kategorierna Logoterapi och Hälsa finns lite smått och gott om livsbalans och meningen med livet. På Instagram finns mina boktips och min vardag på @basilica55 och mitt tänk om kost och träning på @basilicakost. Följ mig gärna både här och på Instagram. Vill du dela med dig av dina tankar och funderingar så skriv en kommentar eller skicka ett meddelande på basilica@live.se Söker du något speciellt recept så går det att hitta via sökfunktionen. //Maud

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela