Sam Saguaro och vännerna i Sonora öknen av Margareta Rudbo

Nu har lilla J och jag läst Sam Saguaro och vännerna i Sonora öknen. En berättelse för barn i åldrarna 6-9 år av Margareta Rudbo med fina illustrationer av Anna Reje.

Bokens berättarröst är Sam Saguaro som bor i Sonora öknen i Nordamerika. Han tillhör kaktussläken Saguaro som är de mest berömda kaktusarna i öknen, de kan bli 200 år gamla och lika höga som ett tvåvåningshus. Sam tar med oss på en upptäcktsfärd bland kaniner, skallerormar, prärievargar och många andra olika djur och växter. Några av de mest intressanta är nog ändå tuppgöken, och den 5 centimeter långa Bikolibrin som kan stå stilla i luften och flyga baklänges, vilket ger mig fina minnen från Disneyfilmer och barndomens julaftnar.

I slutet av boken finns 12 frågeställningar som ger en öppning till intressanta diskussioner med barnen. Lilla J och jag har kommit en bit på vägen och avslutade vår kvällsläsning med att prata om allätande djur. Nästa gång hon kommer hit så fortsätter vi vår upptäcktsfärd i öknen och avslutar vår påbörjade diskussion om björnar och pumor.

Musiken har haft en stor plats i Margareta Rudbos liv men hon har också skrivit utbildningsmaterial och ett flertal barnböcker. Våren 2021 kom boken Eva Maja - Mormors mor berättar som handlar om 1940-talets Skönsberg och är en bok som kan diskuteras över generationsgränser. En berättelse om en värld som är nära. men ändå så långt bort. Tänk så många äldre som har berättelser som  borde berättas och så många unga som borde få ta del av dem.

Jag träffade Margareta Rudbo i onsdags när hon berättade barndomsminnen från Skönsberg och passade då också på att be henne att signera mitt exemplar av den nyutkomna boken..

Tack Whip Media och Margareta Rudbo för att vi fick läsa den här boken.

Sam Saguaro och vännerna i Sonora öknen.
Författare: Margareta Rudbo
Illustratör: Anna Reje
Format: Häftad
Barnbok: 6-9 år
Utgivningsdatum: 2021-10-14
Förlag: Whip Media
ISBN: 9789189409538

(null)

(null)







Kommentera här: