basilica

Bra mat. Boktips. Hantverk. Familj. Reflektioner över livet.

Sam Saguaro och vännerna i Sonora öknen av Margareta Rudbo

Publicerad 2021-11-12 17:54:48 i Vid pennan - Lästips,

Nu har lilla J och jag läst Sam Saguaro och vännerna i Sonora öknen. En berättelse för barn i åldrarna 6-9 år av Margareta Rudbo med fina illustrationer av Anna Reje.

Bokens berättarröst är Sam Saguaro som bor i Sonora öknen i Nordamerika. Han tillhör kaktussläken Saguaro som är de mest berömda kaktusarna i öknen, de kan bli 200 år gamla och lika höga som ett tvåvåningshus. Sam tar med oss på en upptäcktsfärd bland kaniner, skallerormar, prärievargar och många andra olika djur och växter. Några av de mest intressanta är nog ändå tuppgöken, och den 5 centimeter långa Bikolibrin som kan stå stilla i luften och flyga baklänges, vilket ger mig fina minnen från Disneyfilmer och barndomens julaftnar.

I slutet av boken finns 12 frågeställningar som ger en öppning till intressanta diskussioner med barnen. Lilla J och jag har kommit en bit på vägen och avslutade vår kvällsläsning med att prata om allätande djur. Nästa gång hon kommer hit så fortsätter vi vår upptäcktsfärd i öknen och avslutar vår påbörjade diskussion om björnar och pumor.

Musiken har haft en stor plats i Margareta Rudbos liv men hon har också skrivit utbildningsmaterial och ett flertal barnböcker. Våren 2021 kom boken Eva Maja - Mormors mor berättar som handlar om 1940-talets Skönsberg och är en bok som kan diskuteras över generationsgränser. En berättelse om en värld som är nära. men ändå så långt bort. Tänk så många äldre som har berättelser som  borde berättas och så många unga som borde få ta del av dem.

Jag träffade Margareta Rudbo i onsdags när hon berättade barndomsminnen från Skönsberg och passade då också på att be henne att signera mitt exemplar av den nyutkomna boken..

Tack Whip Media och Margareta Rudbo för att vi fick läsa den här boken.

Sam Saguaro och vännerna i Sonora öknen.
Författare: Margareta Rudbo
Illustratör: Anna Reje
Format: Häftad
Barnbok: 6-9 år
Utgivningsdatum: 2021-10-14
Förlag: Whip Media
ISBN: 9789189409538

(null)

(null)
Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

 
Follow my blog with Bloglovin

Välkommen till min blogg. Här hittar du en hel del fakta, men också reflektioner som sår frön till nya frågeställningar. Jag ser syftet med att blogga ur en vinn-vinn situation, där ett inlägg skall informera, motivera och inspirera både mig och dig som läsare. Mina inlägg är en kompass i dåtid, nutid och framtid där alla är lika viktiga för att kunna se en helhet. Mina inlägg blir därför en mix under flera olika kategorier. Du hittar mina boktips under kategorin Vid pennan - lästips och det jag skriver om mat finns du under Mat och Bak, Viktväktarna, Paleo/Lågkolhydratskost och Glutenfritt. Under kategorierna Logoterapi och Hälsa finns lite smått och gott om livsbalans och meningen med livet. På Instagram finns mina boktips och min vardag på @basilica55 och mitt tänk om kost och träning på @basilicakost. Följ mig gärna både här och på Instagram. Vill du dela med dig av dina tankar och funderingar så skriv en kommentar eller skicka ett meddelande på basilica@live.se Söker du något speciellt recept så går det att hitta via sökfunktionen. //Maud

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela