basilica

Bra mat. Boktips. Hantverk. Familj. Reflektioner över livet.

Cristina, din vilja bor i skogen av Sara Hammarkrantz

Publicerad 2021-11-19 10:51:00 i Logoterapi, Vid pennan - Lästips,

Christina hade alltid trott att hon skulle gå sönder om hon mindes, men tids nog kom ändå barn- och ungdomsåren i kapp henne och gjorde sig påminda. Hon insåg att hennes rötter och även den mylla de planterats i var något väldigt viktigt för vem hon varit och vem hon blivit.

Författaren och journalisten Sara Hammarkrantz började för flera år sedan att skriva på en biografi och ett självhjälpsverktyg baserat på samtalsterapeuten Cristina Tschernings liv. När boken nu kom ut i oktober är det i form av en utvecklingsroman med fokus på vår inre kraft till läkning. Författaren har broderat och fyllt ut en del men ändå hållit sig till berättelsens sanning. Handlingen rör sig mellan olika tidsepoker, där vi också får följa med till flera kulturer och röra oss i olika samhällsskikt.

Det här är en sann berättelse om ett barn som föddes i ett kloster i Colombia 1961, men rycktes upp från barndomens mylla och planterades om i en förort i Stockholm. Hon växte upp i en familj där ingen talade om känslor och barns behov. Cristina var duktig, hade framåtanda, bildade familj och byggde upp ett liv där hon stängde ute alla mörka skuggor från det förflutna. När hon bränt sitt ljus i båda ändarna så rasade allt. Efter år av ovisshet fick hon äntligen veta vem hennes pappa var och där och då började hennes sökande efter sanningen och resan mot en inre läkning.

Det här visar hur bra en biografi kan bli när en duktig författare lyssnar, känner in och skriver ner en känslosam och viktig berättelse som någon annan delar med sig av. I Cristinas samtal med sin terapeut om självförverkligande och livsinställningar så berörs både Maslows behovstrappa och Kierkegaards tankar, vilket jag ser som intressanta delar i min egen reflektion av boken.

Cristina, din vilja bor i skogen är en viktig bok
om hur man kan omvandla trauma till personlig utveckling och styrka.
En bok om hopp och tro på den självläkande kraften.

Läs den.

 

Fortsättningen på Cristina, din vilja bor i skogen kommer ut 2022 på The Book Affair, Den boken kommer att handla om läkning, personliga reflektioner och innehålla praktiska verktyg för att gå vidare. Mer info på www.yosoycristinatscherning.com

Det här är Sara Hammarkrantz debut som skönlitterär författare, men hon har tidigare skrivit Förundranseffekten (tillsammans med Katrin Sandberg) och Lycka på fullt allvar (tillsammans med Katarina Blom).

Cristina Tscherning som är bokens huvudperson arbetar som samtals­terapeut inom psykosyntesen. Cristina har valt att dela sin historia för att ge inspiration och insikt om den självläkande kraften som alla bär inom sig.

Recensionen finns också hos Vängåvans Bokhandel    (Akademibokhandeln i Sundsvalls stenstad)

Cristina, din vilja bor i skogen
Författare: Sara Hammarkrantz
Utgivningsdatum: 2021-10-12
Förlag: The Book Affair
ISBN: 9789198652550

Förlaget Book Affair skänker fem kronor för varje såld bok direkt till barnhemmet i Colombia där Cristina föddes för 60 år sedan.

(null)
 
 
 
 


Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

 
Follow my blog with Bloglovin

Välkommen till min blogg. Här hittar du en hel del fakta, men också reflektioner som sår frön till nya frågeställningar. Jag ser syftet med att blogga ur en vinn-vinn situation, där ett inlägg skall informera, motivera och inspirera både mig och dig som läsare. Mina inlägg är en kompass i dåtid, nutid och framtid där alla är lika viktiga för att kunna se en helhet. Mina inlägg blir därför en mix under flera olika kategorier. Du hittar mina boktips under kategorin Vid pennan - lästips och det jag skriver om mat finns du under Mat och Bak, Viktväktarna, Paleo/Lågkolhydratskost och Glutenfritt. Under kategorierna Logoterapi och Hälsa finns lite smått och gott om livsbalans och meningen med livet. På Instagram finns mina boktips och min vardag på @basilica55 och mitt tänk om kost och träning på @basilicakost. Följ mig gärna både här och på Instagram. Vill du dela med dig av dina tankar och funderingar så skriv en kommentar eller skicka ett meddelande på basilica@live.se Söker du något speciellt recept så går det att hitta via sökfunktionen. //Maud

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela