basilica

Bra mat. Boktips. Hantverk. Familj. Reflektioner över livet.

Ett sommartips! - halloumilangos

Publicerad 2021-05-30 23:35:50 i Glutenfritt, Mat och Bröd, Paleo/Lågkolhydratkost, Viktväktarna,

Ni är säkert många som redan testat att göra halloumilangos. Jag har haft det på,"att göra listan" ett tag och i går var det dags. Det blev en passande morsdagsmiddag för två ute på altanen, nu när vädret äntligen börjar ge lite sol och värme.
 
Har du inte testat ännu så blir det dagens mattips från mig. Nästa gång kommer jag att göra minilangos som ett bidrag till våra kollektiva sommarmiddagar ute i stugan, där alla bidrar med smått och gott till bufféer och grillmiddagar för 10-12 personer varje dag.
 
Så här gjorde jag:
Langosbröd 2-4 portioner eller fler som minilangos
1 halloumi
2 st ägg
1-2 msk majonnäs  (eller créme fraîche
(salt och peppar)
 
Riv en förpackning halloumi.
Blanda osten med ägg, majonnäs (ev salt och peppar)
Gör 2-4 eller fler plättar på en plåt klädd med bakplåtspapper.
Grädda i ugnen med 200 grader i cirka 15 minuter till de fått en fin färg.
 
Låt dem svalna lite och toppa sedan med det som passar dig bäst, lite créme fraiche, finhackad rödlök, rom, dill, räkor och kanske lite riven västerbottensost (och varför inte tomat och avokado). Jag penslade också mitt bröd med vitlökssmör före toppingen.                     🧀🍤🧅🍅🥑
 
Grundreceptet till min langos har jag hittat hos LCHF-arkivet.
  (null)

(null)

(null)
 
Glutenfritt, Enkelt att göra paleo, laktos- och mjölkfritt med olika alternativ tex majonäs eller kokosgrädde, lchf och bra som liberal lågkolhydratsmat. Med en topping på räkor och Larsas yoghurt kan det vara ett bra langosbröd med anpassad fetthalt även för den som äter viktväktarmat.


Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

 
Follow my blog with Bloglovin

Välkommen till min blogg. Här hittar du en hel del fakta, men också reflektioner som sår frön till nya frågeställningar. Jag ser syftet med att blogga ur en vinn-vinn situation, där ett inlägg skall informera, motivera och inspirera både mig och dig som läsare. Mina inlägg är en kompass i dåtid, nutid och framtid där alla är lika viktiga för att kunna se en helhet. Mina inlägg blir därför en mix under flera olika kategorier. Du hittar mina boktips under kategorin Vid pennan - lästips och det jag skriver om mat finns du under Mat och Bak, Viktväktarna, Paleo/Lågkolhydratskost och Glutenfritt. Under kategorierna Logoterapi och Hälsa finns lite smått och gott om livsbalans och meningen med livet. På Instagram finns mina boktips och min vardag på @basilica55 och mitt tänk om kost och träning på @basilicakost. Följ mig gärna både här och på Instagram. Vill du dela med dig av dina tankar och funderingar så skriv en kommentar eller skicka ett meddelande på basilica@live.se Söker du något speciellt recept så går det att hitta via sökfunktionen. //Maud

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela