Våfflor - alla dar i veckan

I torsdags var det våffeldagen och sociala medier flödar över av bilder på våfflor och våffelrecept. Vi har alltid haft stenkoll på våffeldagen eftersom gubbens "MosterGreta" föddes 25 mars 1895 och var en del av hans barndom och vår familjs liv tills strax innan hon skulle fylla 105 år. 

För mig har våfflor alltid varit "fika" och inget som min mage riktigt tyckt om. Med åren har jag sedan börjat testa mig fram mer och mer med andra varianter än de klassiska och nu hittat massor av olika recept som fungerar både som fika- och matvåfflor. 

Ett av mina favoritrecept nu kommer från Birgitta Höglunds hemsida.

Mandelvåfflor 2 stora eller 4 små
2 ägg
1 dl grädde/kokosgrädde
1 dl mandelmjöl
2 tsk fiberhusk
2 msk smält smör
1 tsk bakpulver
1 krm salt

Vispa ägg och grädde, tillsätt fiberhusk och mandelmjöl under tiden du vispar. 

Rör ner drygt hälften av det smälta smöret i äggsmeten, smaksätt med salt och låt smeten svälla ca 20 minuter.

Pensla våffeljärnet med smör. och grädda i hett järn.

Den blir ganska fast, smet så rör om ordentligt och bred ut den lite med en sked över järnet.

Grädda våfflorna gyllenbruna.

Våfflorna passar under kategorierna  Lågkolhydratkost, LCHF, Paleo, Glutenfritt, Laktosfritt och går att göra mjölkfritt med mjölkfritt margarin eller ghee och kokosgrädde.

Länk till orginalreceptet  HÄR

  (null)

Våffeldag eller inte, kallrökt lax och avocado passar alla dagar i veckan. 
Här är en av våra favoritervåfflor.


1 Karin:

skriven

Jag älskar våfflor. Men har aldrig testat mandelvåfflor. Det låter spännande tycker jag. Mår ni alla bra?

Svar: Vi må bra. Testa mandelvåfflor ni också, de är goda. Jag önskar er en glad påsk. 🐣
 
Follow my blog with Bloglovin

Kommentera här: