Äggsallad i repris

Jag är lite seg med att testa nya recept för tillfället. Det blir lätt gamla säkra kort som vi tycker om och som är enkla att göra. Ägg passar alla dar i veckan och våra favoritrecept är många.

Jag har tidigare gjort ett inlägg om en god äggsallad som går att anpassa efter tycke, smak och ev. specialkost. 

Receptet har jag tagit hos Paleoskafferiet men det är lätt att göra till sin egen favorit.
 
Grundrecept
6 kokta ägg
0,5 dl majonäs
100 g bacon, skinka, matjessill eller egen inlagd sill
10 plommontomater (färre om du äter strikt lchf)
0,5 dl rödlök
0,5 dl finhackad gräslök
havssalt och svartpeppar
(finhackad dill till sillen)

Skär och hacka ägg, lök och tomater till lagom stora bitar. Blanda med majonäs och krydda efter egen smak. Jag bryner löken i lite olja  för att få en mildare löksmak.
 
Glutenfritt, mjölkfritt, paleo, lchf och lågkolhydratskost. Är du extra känslig för histamin så är inte matjessill och rökt eller rimmat kött det bästa alternativet och testa med gula tomater istället för röda. För mig fungerar bacon och kokt skinka bra. Matjessill är jag mer försiktig med.
 
Varför inte göra en skål med både äggsallad på matjessill och med bacon till midsommarbordet, då finns det alternativ för flera.
 
Mitt tidigare inlägg om äggsalladen med bacon och matjessill HÄR,  även med viktväktartänk.
 
(null)


1 Linda:

skriven

Härligt med enkel sommarmat, jag blir lat om solen skiner. Snart blir det semester. Vi kanske möts någonstans i sommar.

Svar: Ja, mat skall vara enkelt. Trevlig sommar.
 
Follow my blog with Bloglovin

Kommentera här: