basilica

Bra mat. Boktips. Hantverk. Familj. Reflektioner över livet.

Åren går men traditionerna består

Publicerad 2021-06-27 17:15:47 i Allmänt, Logoterapi,

Det här är en kopia av 2011 års inlägg. Det fungerar även för årets midsommarfirande. Då var äldsta barnbarnet två år och tvillingflickorna ett år. Lilla J har nu tillkommit,  men annars har 10 år inte ändrat så mycket i våra traditioner. Mat, tårta, lek, familj och goda grannar är fortfarande midsommar för oss.

MIDSOMMARMIDDAG - EN DIKT TILL MIDSOMMAR

Välkommen till denna midsommarsamling
Säger jag till dig både ung som gamling

Vi ska äta gott, spela spel och ha roligt
Och att det blir sent här ikväll är ganska troligt

Vi kommer att leka en lek där vi ska viska
Och vi säger att först som går hem får diska

Nä, men välkomna hit, nu är det dags för mat
Så alla kan väl ta varsitt fat

Så skålar vi sen med lite dricka
Så får vi se vem som först får hicka

Varsågoda…..DET BLEV EN HÄRLIG HELG MED GOD MAT OCH EN GLAD FAMILJ


Dikten har jag lånat från

kortadikter.se 


Till barnens glädje dök Mulle upp även år 2021 och jag som träffat honom många gånger under de senaste 40 åren anar ett generationsskifte.

(null)

(null)

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

 
Follow my blog with Bloglovin

Välkommen till min blogg. Här hittar du en hel del fakta, men också reflektioner som sår frön till nya frågeställningar. Jag ser syftet med att blogga ur en vinn-vinn situation, där ett inlägg skall informera, motivera och inspirera både mig och dig som läsare. Mina inlägg är en kompass i dåtid, nutid och framtid där alla är lika viktiga för att kunna se en helhet. Mina inlägg blir därför en mix under flera olika kategorier. Du hittar mina boktips under kategorin Vid pennan - lästips och det jag skriver om mat finns du under Mat och Bak, Viktväktarna, Paleo/Lågkolhydratskost och Glutenfritt. Under kategorierna Logoterapi och Hälsa finns lite smått och gott om livsbalans och meningen med livet. På Instagram finns mina boktips och min vardag på @basilica55 och mitt tänk om kost och träning på @basilicakost. Följ mig gärna både här och på Instagram. Vill du dela med dig av dina tankar och funderingar så skriv en kommentar eller skicka ett meddelande på basilica@live.se Söker du något speciellt recept så går det att hitta via sökfunktionen. //Maud

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela