basilica

Bra mat. Boktips. Hantverk. Familj. Reflektioner över livet.

Semesterlunch

Publicerad 2021-07-04 01:23:00 i Allmänt, Glutenfritt, Mat och Bröd, Paleo/Lågkolhydratkost,

Vi har ätit strikt lågkolhydrat (åtminstone försökt till 90 %) i över ett halvår. Gubbens viktminskning har gjort att han nu inte alltid är lika strikt som jag är. Hans önskan om -10 kg blev -14, så han har börjat lägga till lite mer kolhydratsrika livsmedel. Med en längd på över 190 cm är en vikt mot 85 kg inte riktigt realistiskt. Jag stampar fortfarande kvar på +-0, men får nöja mig med det, eftersom jag är en kvinna i mina bästa år. 😊 Livet är inte alltid rättvist, men så är det. 
 
Att resa runt på semester och hitta bra lunchalternativ när man äter strikt lågkolhydratskost är inte alltid det lättaste. Men med hjälp av egna varianter av våra favoritrecept och en bra kylväska så fungerar det riktigt bra. 
 
(null)
 
Focaccia på ost och mandelmjöl med fetaost, soltorkade tomater och oliver, LCHF- frallor med ost och saltgurka och mandelmuffins med hallon, blev dagens lunch i en park i djupaste Hälsingland. 
 
Recept på LCHF- frallor HÄR
Grundrecept på focaccia HÄR
Recept på mandelmuffins med hallon HÄR
 
Alla mejeriprodukter måste bytas ut för att lunchen skall bli ett bra paleoalternativ.
 
 
 
Semesterlivet kräver också lite annat smått och gott. Min gamla campingkorg är säkert 26 år gammal och har varit med på många spännande färder, b.la. till England och Skottland.
 
 
 
 
 


Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

 
Follow my blog with Bloglovin

Välkommen till min blogg. Här hittar du en hel del fakta, men också reflektioner som sår frön till nya frågeställningar. Jag ser syftet med att blogga ur en vinn-vinn situation, där ett inlägg skall informera, motivera och inspirera både mig och dig som läsare. Mina inlägg är en kompass i dåtid, nutid och framtid där alla är lika viktiga för att kunna se en helhet. Mina inlägg blir därför en mix under flera olika kategorier. Du hittar mina boktips under kategorin Vid pennan - lästips och det jag skriver om mat finns du under Mat och Bak, Viktväktarna, Paleo/Lågkolhydratskost och Glutenfritt. Under kategorierna Logoterapi och Hälsa finns lite smått och gott om livsbalans och meningen med livet. På Instagram finns mina boktips och min vardag på @basilica55 och mitt tänk om kost och träning på @basilicakost. Följ mig gärna både här och på Instagram. Vill du dela med dig av dina tankar och funderingar så skriv en kommentar eller skicka ett meddelande på basilica@live.se Söker du något speciellt recept så går det att hitta via sökfunktionen. //Maud

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela