Semesterlunch

Vi har ätit strikt lågkolhydrat (åtminstone försökt till 90 %) i över ett halvår. Gubbens viktminskning har gjort att han nu inte alltid är lika strikt som jag är. Hans önskan om -10 kg blev -14, så han har börjat lägga till lite mer kolhydratsrika livsmedel. Med en längd på över 190 cm är en vikt mot 85 kg inte riktigt realistiskt. Jag stampar fortfarande kvar på +-0, men får nöja mig med det, eftersom jag är en kvinna i mina bästa år. 😊 Livet är inte alltid rättvist, men så är det. 
 
Att resa runt på semester och hitta bra lunchalternativ när man äter strikt lågkolhydratskost är inte alltid det lättaste. Men med hjälp av egna varianter av våra favoritrecept och en bra kylväska så fungerar det riktigt bra. 
 
(null)
 
Focaccia på ost och mandelmjöl med fetaost, soltorkade tomater och oliver, LCHF- frallor med ost och saltgurka och mandelmuffins med hallon, blev dagens lunch i en park i djupaste Hälsingland. 
 
Recept på LCHF- frallor HÄR
Grundrecept på focaccia HÄR
Recept på mandelmuffins med hallon HÄR
 
Alla mejeriprodukter måste bytas ut för att lunchen skall bli ett bra paleoalternativ.
 
 
 
Semesterlivet kräver också lite annat smått och gott. Min gamla campingkorg är säkert 26 år gammal och har varit med på många spännande färder, b.la. till England och Skottland.
 
 
 
 
 

Kommentera här: