basilica

Bra mat. Boktips. Hantverk. Familj. Reflektioner över livet.

En familjetragedi av Mattias Edvardsson - hett lästips för hängmattan

Publicerad 2021-07-06 23:28:31 i Vid pennan - Lästips,

En del av spänningen med att läsa böcker är att vänta på en favoritförfattares kommande boksläpp. Den sista juni kom Mattias Edvardssons nya bok En familjetragedi och  det är en nykomlig som jag verkligen sett fram emot att läsa. Boken är den tredje delen i Lundaserien och i varje bok sätter författaren fokus på familj, relationer och dolda hemligheter. Jag brukar alltid stanna upp i mitt läsande och göra värderingar och analyser av karaktärer och händelser. Kanske är jag lite svårflörtad, för många av de böcker jag läser får inte den tid och energi som en recention behöver. Det känns viktigt att ge en ärlig subjektiv bedömning av det arbete som författaren lagt ner i sitt skapande och tycker inte jag om boken finns det säkert någon annan som gör det och då kan ge en mer rättvis och positiv recension. 

När det gäller En familjetragedi är min bedömning mer än positiv, men här känns det ändå inte som att jag behöver ge någon utförligare beskrivning av bokens handling,?när det är så många andra som redan gjort det mycket bra. Däremot kan jag inte låta bli att skriva om den som ett lästips! Har du inte tidigare läst någon av böckerna i serien så har du en fantastisk lässommar framför dig.

Det här är psykologisk spänningsroman med en mycket tragisk handling i en mycket bra och välskriven bok. Genom att alternera berättarperspektivet mellan de olika karaktärerna byggs handlingen upp till en spännande nivå, på samma sätt som Lundaseriens tidigare böcker En helt vanlig familj och Goda grannar. Lyssnar du på ljudboken så har varje karaktär en egen berättarröst. Jag varvar gärna mellan att läsa i den fysiska boken när jag sitter hemma och att använda ljudboken  som promenadbok. Det ger mig det bästa utbytet av en bra bok.

Boken ger ett tillfälle att fundera kring sina egna och även samhällets värderingar och attityder om beroende och medberoende. Den visar på det destruktivt beteendemönster som utvecklas hos människor som lever i en nära relation med någon som är alkohol-, drog- eller spelberoende och hur de värderar andras känslor och ståndpunkter starkare än sina egna.

Mattias Edvardsson är född 1977 och växte upp i Trelleborg. Han har gett ut nio böcker, där målgruppen varit både barn, ungdom och vuxna.

På  kapprakt.se finns en mycket bra recension av boken.som inleds med "Kammarspelets mästare inom svensk spänningslitteratur är tillbaka".......

En familjetragedi
Författare: Mattias Edvardsson
Del 3 i serien: Lundasviten
Utgivningsdatum: 2021-06-30
Antal sidor: 370
Förlag: Bokförlaget Forum
ISBN: 9789137158471

   (null)

Lycka

Sol ☀️ glittrande vatten 💦 och bra bok 📕 Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

 
Follow my blog with Bloglovin

Välkommen till min blogg. Här hittar du en hel del fakta, men också reflektioner som sår frön till nya frågeställningar. Jag ser syftet med att blogga ur en vinn-vinn situation, där ett inlägg skall informera, motivera och inspirera både mig och dig som läsare. Mina inlägg är en kompass i dåtid, nutid och framtid där alla är lika viktiga för att kunna se en helhet. Mina inlägg blir därför en mix under flera olika kategorier. Du hittar mina boktips under kategorin Vid pennan - lästips och det jag skriver om mat finns du under Mat och Bak, Viktväktarna, Paleo/Lågkolhydratskost och Glutenfritt. Under kategorierna Logoterapi och Hälsa finns lite smått och gott om livsbalans och meningen med livet. På Instagram finns mina boktips och min vardag på @basilica55 och mitt tänk om kost och träning på @basilicakost. Följ mig gärna både här och på Instagram. Vill du dela med dig av dina tankar och funderingar så skriv en kommentar eller skicka ett meddelande på basilica@live.se Söker du något speciellt recept så går det att hitta via sökfunktionen. //Maud

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela