basilica

Bra mat. Boktips. Hantverk. Familj. Reflektioner över livet.

Nytt år och nya utmaningar!

Publicerad 2021-01-01 10:25:00 i Allmänt, Glutenfritt, Hantverk, Hälsa, Logoterapi, Mat och Bröd, Paleo/Lågholkydratkost, Vid pennan - Lästips, Viktväktarna,

Jag fortsätter mitt skrivande här på basilicablogg.se. Den har nu funnits i över 10 år och skrivandet ger mig möjlighet att söka information och analysera olika frågor och problemställningar som dyker upp. Ingen fråga är för liten att fundera på och många svar kan vara både rätt och fel eftersom det mesta kan ses från olika vinklar. Genom mitt bloggande så får jag möjlighet att motivera och inspirera både mig själv och andra. Tack för intressanta mejl och ökad besöksstatistik under året. Det inspirerar mig till att fortsätta skriva, utforska och reflektera om mitt sökande efter livets mening och en hälsosam balans i vardagen.
 
Jag har under de sista månaderna läst på och provat mig fram med att plocka bort ännu mer kolhydrater i kosten än jag gjort de senaste åren. Viktväktarnas senaste ändring, där de lagt fullkornsprodukter till 0 sp i det lila programmet som jag rekommenderades,  passar inte mig, min vikt och absolut inte min mage. Även om jag inte utnyttjat möjligheten med pasta och gryn till fullo, så gav det mig ändå svar på något som jag egentligen redan visste. Det nya året får bli ett år med mycket få mängder pasta och bröd och även det glutenfria alternativet av havregryn får stå åt sidan ett tag framöver. Förutom en gladare mage har jag nu också lättare att hålla min vikt någotsånär i schackt. Gubben ville också följa med på resan och rasade över 5 kg under den första månaden. Tänk att allt skall vara så mycket lättare för män än för kvinnor och speciellt för oss kvinnor som kommit upp i åren. 
 
 ✨ VÄLKOMMEN 2021! ✨

 
 
 
 
Jag vet att många av de bilder och recept på mat som jag lägger upp här andas 70- och 80-tal, men håll med om att avokad, räkor, rökt lax och ishavsrom aldrig kan bli otrendigt. 
Varför krångla till det, när det enkla kan bli så gott.
 
Skål! 
God fortsättning på det nya året.
 Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

 
Follow my blog with Bloglovin

Välkommen till min blogg. Här hittar du en hel del fakta, men också reflektioner som sår frön till nya frågeställningar. Jag ser syftet med att blogga ur en vinn-vinn situation, där ett inlägg skall informera, motivera och inspirera både mig och dig som läsare. Mina inlägg är en kompass i dåtid, nutid och framtid där alla är lika viktiga för att kunna se en helhet. Mina inlägg blir därför en mix under flera olika kategorier. Du hittar mina boktips under kategorin Vid pennan - lästips och det jag skriver om mat finns du under Mat och Bak, Viktväktarna, Paleo/Lågkolhydratskost och Glutenfritt. Under kategorierna Logoterapi och Hälsa finns lite smått och gott om livsbalans och meningen med livet och ibland skriver jag också under kategorierna Hantverk och Återbruk. På Instagram finns mina boktips på @basilica55 och mitt tänk om kost och träning på @basilicakost. Följ mig gärna både här och på Instagram. Vill du dela med dig av dina tankar och funderingar så skriv en kommentar eller skicka ett meddelande på basilica@live.se // Maud

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela