Nytt år och nya utmaningar!

Jag fortsätter mitt skrivande här på basilicablogg.se. Den har nu funnits i över 10 år och skrivandet ger mig möjlighet att söka information och analysera olika frågor och problemställningar som dyker upp. Ingen fråga är för liten att fundera på och många svar kan vara både rätt och fel eftersom det mesta kan ses från olika vinklar. Genom mitt bloggande så får jag möjlighet att motivera och inspirera både mig själv och andra. Tack för intressanta mejl och ökad besöksstatistik under året. Det inspirerar mig till att fortsätta skriva, utforska och reflektera om mitt sökande efter livets mening och en hälsosam balans i vardagen.
 
Jag har under de sista månaderna läst på och provat mig fram med att plocka bort ännu mer kolhydrater i kosten än jag gjort de senaste åren. Viktväktarnas senaste ändring, där de lagt fullkornsprodukter till 0 sp i det lila programmet som jag rekommenderades,  passar inte mig, min vikt och absolut inte min mage. Även om jag inte utnyttjat möjligheten med pasta och gryn till fullo, så gav det mig ändå svar på något som jag egentligen redan visste. Det nya året får bli ett år med mycket få mängder pasta och bröd och även det glutenfria alternativet av havregryn får stå åt sidan ett tag framöver. Förutom en gladare mage har jag nu också lättare att hålla min vikt någotsånär i schackt. Gubben ville också följa med på resan och rasade över 5 kg under den första månaden. Tänk att allt skall vara så mycket lättare för män än för kvinnor och speciellt för oss kvinnor som kommit upp i åren. 
 
 ✨ VÄLKOMMEN 2021! ✨
 
 
 
 
Jag vet att många av de bilder och recept på mat som jag lägger upp här andas 70- och 80-tal, men håll med om att avokad, räkor, rökt lax och ishavsrom aldrig kan bli otrendigt. 
Varför krångla till det, när det enkla kan bli så gott.
 
Skål! 
God fortsättning på det nya året.
 
 
 

Kommentera här: