basilica

Bra mat. Boktips. Hantverk. Familj. Reflektioner över livet.

Allt i ett paket, bra vintermat i ugnen

Publicerad 2021-01-18 14:14:00 i Allmänt, Glutenfritt, Hälsa, Mat och Bröd, Paleo/Lågholkydratkost, Viktväktarna,

Foliepaket passar bra på grillen varma sommardagar, men de är också bra i vinterkylan med personliga matval. Mitt paket behöver inte se ut som ditt. Gårdagens middag blev ett paket där jag valde grönsaker med mindre kolhydrater som broccoli, sockerärtor, salladslök och cocktailtomater, tillsammans med torsk och dillsmör. Salt peppar, citron och några egna kryddfavoriter gav en magiskt blandning av goda smaker. 
 
Ugn: 225 grader i 20-30 minuter efter tjocklek på fisk och grönsaker (här har jag inte förkokt någon av grönsakerna).  Det viktiga är att inte blanda ihop paketen, så viktväktaren får 50 g dillsmör och den som äter LCHF får 2 tsk lättmargarin: 😀 Extra viktigt vid allergier naturligtvis. 
 
Brukar du inte göra paket i ugnen så testa!
Vad jag minns så fungerar det med bakplåtspapper också i ugnen, jag tänker prova med det nästa gång. Borde vara ett bättre miljöval.
(null)
 


Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

 
Follow my blog with Bloglovin

Välkommen till min blogg. Här hittar du en hel del fakta, men också reflektioner som sår frön till nya frågeställningar. Jag ser syftet med att blogga ur en vinn-vinn situation, där ett inlägg skall informera, motivera och inspirera både mig och dig som läsare. Mina inlägg är en kompass i dåtid, nutid och framtid där alla är lika viktiga för att kunna se en helhet. Mina inlägg blir därför en mix under flera olika kategorier. Du hittar mina boktips under kategorin Vid pennan - lästips och det jag skriver om mat finns du under Mat och Bak, Viktväktarna, Paleo/Lågkolhydratskost och Glutenfritt. Under kategorierna Logoterapi och Hälsa finns lite smått och gott om livsbalans och meningen med livet. På Instagram finns mina boktips och min vardag på @basilica55 och mitt tänk om kost och träning på @basilicakost. Följ mig gärna både här och på Instagram. Vill du dela med dig av dina tankar och funderingar så skriv en kommentar eller skicka ett meddelande på basilica@live.se Söker du något speciellt recept så går det att hitta via sökfunktionen. //Maud

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela