basilica

Bra mat. Boktips. Hantverk. Familj. Reflektioner över livet.

Att äta med ögonen

Publicerad 2021-01-22 09:20:58 i Allmänt, Glutenfritt, Hälsa, Mat och Bröd, Paleo/Lågholkydratkost, Viktväktarna,

Tittar du på matens färg och form innan du äter?  Det gör jag och matens färg känns extra viktig. Det beror visst på att delar av syncentrum har direkt förbindelse med känslocentrum i hjärnan. Enligt mindfulness-attityden tillit skall vi lyssna på kroppen och lära oss lita på den, för kroppen vet vad vi behöver, Kanske därför jag älskar sallader i olika färger.

(null)



Liknande inlägg

Kommentarer

Postat av: Linda

Publicerad 2021-01-23 10:02:58

Ja, vad vore maten utan färggranna grönsaker?
Jag äter också med ögonen.

Svar: Tack för din kommentar. Kanske kan vi ses något när pandemin är över.// Maud
 
Follow my blog with Bloglovin

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

 
Follow my blog with Bloglovin

Välkommen till min blogg. Här hittar du en hel del fakta, men också reflektioner som sår frön till nya frågeställningar. Jag ser syftet med att blogga ur en vinn-vinn situation, där ett inlägg skall informera, motivera och inspirera både mig och dig som läsare. Mina inlägg är en kompass i dåtid, nutid och framtid där alla är lika viktiga för att kunna se en helhet. Mina inlägg blir därför en mix under flera olika kategorier. Du hittar mina boktips under kategorin Vid pennan - lästips och det jag skriver om mat finns du under Mat och Bak, Viktväktarna, Paleo/Lågkolhydratskost och Glutenfritt. Under kategorierna Logoterapi och Hälsa finns lite smått och gott om livsbalans och meningen med livet. På Instagram finns mina boktips och min vardag på @basilica55 och mitt tänk om kost och träning på @basilicakost. Följ mig gärna både här och på Instagram. Vill du dela med dig av dina tankar och funderingar så skriv en kommentar eller skicka ett meddelande på basilica@live.se Söker du något speciellt recept så går det att hitta via sökfunktionen. //Maud

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela