basilica

Bra mat. Boktips. Hantverk. Familj. Reflektioner över livet.

Påsk hemma hos oss

Publicerad 2021-04-03 01:25:43 i Allmänt, Hälsa, Logoterapi,

Nu är det äntligen påsk hemma hos oss. Nackdelen med att bli till åren och att ha en smärtdiagnos är att allt jag gör tar lång tid. Jag får alltid varva en stunds arbete med en kortare vila. Men ingen tid får förspillas så det blir naturligtvis en del stickning och bokläsning/lyssnande under mina vilopauser.

Så här skrev jag 2017 om att vara min egen cirkusdirektör och om att försöka hitta en livsbalans.
 
"Min  tid räcker aldrig till och jag skulle behöva fler timmar på dygnet. Men jag är medveten om att det inte är tiden som är mitt problem, utan planering, prioritering, kraft och ork. Ibland behöver jag stanna upp och hitta balansen i den vardagliga, oftast lite kaotiska värld som jag befinner mig i. Ofta upplever jag mig själv som cirkusdirektören i min egen livscirkus och att jag har möjligheter att påverka om jag verkligen ger mig tid för eftertanke. Varje morgon när jag står där, mitt i manegen, med en ny dag att ta beslut om, så gäller det att göra rätt val, rätt prioriteringar, lägga energi på rätt saker och att fånga dagen på rätt sätt."
Hela inlägget hittar du HÄR 

Hur leder du din livscirkus?

(null)

Jag tycker ändå att jag nu lyckats väldigt bra. Efter att ha lagt upp städning, handling, matlagning, besök hos mamma och iordningställande av barnbarnens obligatoriska påskpåsar så är det nu ett påsklugn på Luleåvägen. 
 
(null)

I dag skall jag trotsa blåsten och göra en långpromenad vid hamnen.
Jag mår alltid så bra när jag kan andas in doften av hav.
 
 
 
GOD FORTSÄTTNING PÅ HELGEN!
🐣🐥🐣🐥🐣🐥🐣🐥🐣


Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

 
Follow my blog with Bloglovin

Välkommen till min blogg. Här hittar du en hel del fakta, men också reflektioner som sår frön till nya frågeställningar. Jag ser syftet med att blogga ur en vinn-vinn situation, där ett inlägg skall informera, motivera och inspirera både mig och dig som läsare. Mina inlägg är en kompass i dåtid, nutid och framtid där alla är lika viktiga för att kunna se en helhet. Mina inlägg blir därför en mix under flera olika kategorier. Du hittar mina boktips under kategorin Vid pennan - lästips och det jag skriver om mat finns du under Mat och Bak, Viktväktarna, Paleo/Lågkolhydratskost och Glutenfritt. Under kategorierna Logoterapi och Hälsa finns lite smått och gott om livsbalans och meningen med livet. På Instagram finns mina boktips och min vardag på @basilica55 och mitt tänk om kost och träning på @basilicakost. Följ mig gärna både här och på Instagram. Vill du dela med dig av dina tankar och funderingar så skriv en kommentar eller skicka ett meddelande på basilica@live.se Söker du något speciellt recept så går det att hitta via sökfunktionen. //Maud

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela