basilica

Bra mat. Boktips. Hantverk. Familj. Reflektioner över livet.

En lätt lunch eller en lättlunch?

Publicerad 2021-04-25 05:28:50 i Glutenfritt, Hälsa, Känslig för histamin, Mat och Bröd, Paleo/Lågkolhydratkost, Viktväktarna,

En lätt lunch, en lättlunch eller en lätt lättlunch?
Jag tycker i alla fall att det är ett bra lunchalternativ. Rökt fisk (här röding), ägg, sallad, tomater, rödlök, valfri dressing och lite dill.

Kanske är det valet av dressing som avgör om det blir lätt lunch eller lättlunch men oavsett det så är det i alla fall lättgjord, god och näringsriktig mat som passar många.

Jag äter inte rökt fisk så ofta p.g.a. att jag håller mig mest till mat med lågt histamin. Men när familjemedlemmar röker egen röding så, vem kan låta bli? (Jag får hålla in på något annat så inte histaminhinken fylls så fort. Det här är ju så gott, nyttigt och perfekt som vårlunch. Dressingen kan göras med eller utan mjölkprodukter och är du viktväktare så fungerar Larsas Yoghurt som bas.

(null)


Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

 
Follow my blog with Bloglovin

Välkommen till min blogg. Här hittar du en hel del fakta, men också reflektioner som sår frön till nya frågeställningar. Jag ser syftet med att blogga ur en vinn-vinn situation, där ett inlägg skall informera, motivera och inspirera både mig och dig som läsare. Mina inlägg är en kompass i dåtid, nutid och framtid där alla är lika viktiga för att kunna se en helhet. Mina inlägg blir därför en mix under flera olika kategorier. Du hittar mina boktips under kategorin Vid pennan - lästips och det jag skriver om mat finns du under Mat och Bak, Viktväktarna, Paleo/Lågkolhydratskost och Glutenfritt. Under kategorierna Logoterapi och Hälsa finns lite smått och gott om livsbalans och meningen med livet. På Instagram finns mina boktips och min vardag på @basilica55 och mitt tänk om kost och träning på @basilicakost. Följ mig gärna både här och på Instagram. Vill du dela med dig av dina tankar och funderingar så skriv en kommentar eller skicka ett meddelande på basilica@live.se Söker du något speciellt recept så går det att hitta via sökfunktionen. //Maud

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela