Bakelse med glasskräm - fika med få kolhydrater.

I morse kom jag plötsligt på att vi inte fikat någon dag under påsken. God mat har vi ätit och morgonkaffe har vi druckit, men "fikat" har lyst med sin frånvaro. Jag tycker om de bakelser med glasskräm som finns på konditorier och när jag nu hade två bullar bakade av mandelmjöl kvar i frysen från mitt semmelbak, så var problemet inte så svårt att lösa. Bullarna fyllde jag med vaniljkräm utan vanligt socker, blandade med vispad grädde och som florsocker använde jag Sukrin Melis. Bakelserna eller glasswienerbröden som de också heter, blev väldigt goda och inte så långt från kondisorginalen.
 
(null)
 
(null)
 
Ett väldigt gott påskfika blev det, väl värt att vänta på under några helgdagar.
 
 
Tycker du om de här bakelserna på konditori, men vill äta utan mjöl och vanligt socker så testa.
Laktosfri grädde fungerar bra och det bör kokos- och soyagrädde också göra. Receptet till bullarna innehåller lite färskost.
 
Jag gjorde en vaniljkräm från ett recept hos LCHF- arkivet det hittar du HÄR
Receptet tilll bullarna kommer från Dietdoktorn och det hittar du HÄR
 
Nu har jag länkat ett flertal gånger men det vill inte fungera. Vill du läsa recepten så finns de som 
LCHF semlor hos dietdoktorn.com och vaniljkräm hos lchfarkivet.se
 

Kommentera här: