basilica

Bra mat. Boktips. Hantverk. Familj. Reflektioner över livet.

Bakelse med glasskräm - fika med få kolhydrater.

Publicerad 2021-04-05 04:27:00 i Glutenfritt, Mat och Bröd, Paleo/Lågkolhydratkost,

I morse kom jag plötsligt på att vi inte fikat någon dag under påsken. God mat har vi ätit och morgonkaffe har vi druckit, men "fikat" har lyst med sin frånvaro. Jag tycker om de bakelser med glasskräm som finns på konditorier och när jag nu hade två bullar bakade av mandelmjöl kvar i frysen från mitt semmelbak, så var problemet inte så svårt att lösa. Bullarna fyllde jag med vaniljkräm utan vanligt socker, blandade med vispad grädde och som florsocker använde jag Sukrin Melis. Bakelserna eller glasswienerbröden som de också heter, blev väldigt goda och inte så långt från kondisorginalen.
 
(null)
 
(null)
 
Ett väldigt gott påskfika blev det, väl värt att vänta på under några helgdagar.
 
 
Tycker du om de här bakelserna på konditori, men vill äta utan mjöl och vanligt socker så testa.
Laktosfri grädde fungerar bra och det bör kokos- och soyagrädde också göra. Receptet till bullarna innehåller lite färskost.
 
Jag gjorde en vaniljkräm från ett recept hos LCHF- arkivet det hittar du HÄR
Receptet tilll bullarna kommer från Dietdoktorn och det hittar du HÄR
 
Nu har jag länkat ett flertal gånger men det vill inte fungera. Vill du läsa recepten så finns de som 
LCHF semlor hos dietdoktorn.com och vaniljkräm hos lchfarkivet.se
 

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

 
Follow my blog with Bloglovin

Välkommen till min blogg. Här hittar du en hel del fakta, men också reflektioner som sår frön till nya frågeställningar. Jag ser syftet med att blogga ur en vinn-vinn situation, där ett inlägg skall informera, motivera och inspirera både mig och dig som läsare. Mina inlägg är en kompass i dåtid, nutid och framtid där alla är lika viktiga för att kunna se en helhet. Mina inlägg blir därför en mix under flera olika kategorier. Du hittar mina boktips under kategorin Vid pennan - lästips och det jag skriver om mat finns du under Mat och Bak, Viktväktarna, Paleo/Lågkolhydratskost och Glutenfritt. Under kategorierna Logoterapi och Hälsa finns lite smått och gott om livsbalans och meningen med livet. På Instagram finns mina boktips och min vardag på @basilica55 och mitt tänk om kost och träning på @basilicakost. Följ mig gärna både här och på Instagram. Vill du dela med dig av dina tankar och funderingar så skriv en kommentar eller skicka ett meddelande på basilica@live.se Söker du något speciellt recept så går det att hitta via sökfunktionen. //Maud

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela