basilica

Bra mat. Boktips. Hantverk. Familj. Reflektioner över livet.

"Ett enda andetag"- mer sommarläsning och tips på lyxhamburgare

Publicerad 2020-07-01 14:46:00 i Allmänt, Vid pennan - Lästips,

Midsommarhelgen är fantastisk, men de här första veckorna efter helgdagarna får kroppen leva med konsekvenserna av den sill, lax och strömming som är typisk midsommarmat för oss och som jag verkligen älskar. Just nu är histaminhinken överfull och jag försöker dagligen att sänka innehållet. Det är inte alltid det lättaste när jordgubbarna säljs för 15 kr litern i stora lådor och lockropen från sommarcafeernas räksmörgåsar hörs långa vägar på alla utflyktmål. HÄR och HÄR har jag tidigare skrivit om mina problem med vissa livsmedel och om histaminintolerans.

 

Ett boktips!

Gabriella Ullberg Westin var en av de personer jag träffade under vårens digitala författarmöten. Eftersom jag gillar norrlandsdeckare så har jag läst hennes senaste bok "Ett enda andetagsom rör sig i och utanför Hudiksvall.  Jag har mött henne tidigare på en "Bokens Afton och köpte då hennes bok Ensamfjäril, med huvudkaraktären Johan Rokka, mannen med ett brokigt förflutet som flyttat hem till Hudiksvall för att arbeta som polis. Hans kollega Jonna Weissmann utsätts här för ett flertal attentat och eftersom Rokka hyser varma känslor sedan tidigare för Jonna så blir han känslomässigt engagerad i fallet. Samtidigt som överfallet mot Jonna sker så kommer en svårt sjuk och misshandlad kvinna till Hudiksvalls sjukhus. Finns det något samband mellan dem och ett flertal andra händelser där kvinnor blivit överfallna i området?

En lite extra spännande bok att läsa i coronatider, det finns en hel del igenkänningsfaktorer som är både intressanta och läskiga att tänka på. Jag tycker om sättet som författaren skriver på och flertalet av platserna i bokens miljöer är jag väl bekanta med, så jag kommer att läsa fler av böckerna i den här serien.

Ensamfjäril (2014/2015)

Springpojken (2016)

Fixaren (2017)

Slaktaren (2018)

Förrädaren (2019)

Ett enda andetag (2020)
Antal sidor: 300
Utgivningsdatum: 2020-04-09
Förlag: HerperCollins Nordic
ISBN: 9789150947144

 

Ett litet mattips! 

Hembakade hamburgerbröd till sommarens grilltillfällen. Jag fick en beställning av sonen på 20 stora hamburgerbröd till midsommar och resultatet fick godkänt av alla i familjen. Brödet som blev över åt barnbarnen upp som frukokostmackor på midsommardagen.

Det här receptet av Sébastien Boudet har jag gjort flera gånger och det är riktigt bra. Att göra det bara på surdeg eller använda lite industrijäst är valfritt. Jag har provat båda delarna och har man en bra surdeg så räcker det gott och väl med den. 

Hamburgerbröd eller korvbröd med surdeg.

  (null)

 

(null)

 

Liknande inlägg

Kommentarer

Postat av: Maggan

Publicerad 2020-07-03 08:36:30

Visst är det mysigt att bli bjuden på middag? Önskar er en bra sommar trots att den blivit lite annorlunda.

Svar: Ja, det gäller att göra det bästa av situationen. Detsamma till dig. 😊
 
Follow my blog with Bloglovin

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

 
Follow my blog with Bloglovin

Välkommen till min blogg. Här hittar du en hel del fakta, men också reflektioner som sår frön till nya frågeställningar. Jag ser syftet med att blogga ur en vinn-vinn situation, där ett inlägg skall informera, motivera och inspirera både mig och dig som läsare. Mina inlägg är en kompass i dåtid, nutid och framtid där alla är lika viktiga för att kunna se en helhet. Mina inlägg blir därför en mix under flera olika kategorier. Du hittar mina boktips under kategorin Vid pennan - lästips och det jag skriver om mat finns du under Mat och Bak, Viktväktarna, Paleo/Lågkolhydratskost och Glutenfritt. Under kategorierna Logoterapi och Hälsa finns lite smått och gott om livsbalans och meningen med livet. På Instagram finns mina boktips och min vardag på @basilica55 och mitt tänk om kost och träning på @basilicakost. Följ mig gärna både här och på Instagram. Vill du dela med dig av dina tankar och funderingar så skriv en kommentar eller skicka ett meddelande på basilica@live.se Söker du något speciellt recept så går det att hitta via sökfunktionen. //Maud

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela