basilica

Bra mat. Boktips. Hantverk. Familj. Reflektioner över livet.

Med förundran

Publicerad 2020-09-07 10:28:40 i Allmänt, Hälsa, Logoterapi, Vid pennan - Lästips, Viktväktarna,

Jag har tidigare läst Maria Borelius böcker Hälsorevolutionen och Bliss. I hennes tredje bok Förundran som precis kommit ut kan man läsa det här:

 "Professor Mathew P. White vid University of Exeter Medical School bestämde sig för att börja klocka människors naturtid och fann mycket intressanta saker. Som att relationen till naturen inte alls bara berodde på hur grönt man bodde, utan också på om man besökte olika grönområden.

Forskarna studerade nästan 20 000 personer och det visade sig att deltagare som tillbringade minst 120 minuter i naturen varje vecka upplevde bättre hälsa och högre välbefinnande, jämfört med de som var i naturen mindre än 60 minuter i veckan.

Kanske inte så överraskande, men visst är det intressant?

(null)

Hälsorevolutionen 
  • ISBN: 9789150943719
Bliss
  • ISBN: 978915094371
Förundran
  • ISBN: 9789150948783


Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

 
Follow my blog with Bloglovin

Välkommen till min blogg. Här hittar du en hel del fakta, men också reflektioner som sår frön till nya frågeställningar. Jag ser syftet med att blogga ur en vinn-vinn situation, där ett inlägg skall informera, motivera och inspirera både mig och dig som läsare. Mina inlägg är en kompass i dåtid, nutid och framtid där alla är lika viktiga för att kunna se en helhet. Mina inlägg blir därför en mix under flera olika kategorier. Du hittar mina boktips under kategorin Vid pennan - lästips och det jag skriver om mat finns du under Mat och Bak, Viktväktarna, Paleo/Lågkolhydratskost och Glutenfritt. Under kategorierna Logoterapi och Hälsa finns lite smått och gott om livsbalans och meningen med livet och ibland skriver jag också under kategorierna Hantverk och Återbruk. På Instagram finns mina boktips på @basilica55 och mitt tänk om kost och träning på @basilicakost. Följ mig gärna både här och på Instagram. Vill du dela med dig av dina tankar och funderingar så skriv en kommentar eller skicka ett meddelande på basilica@live.se // Maud

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela